Спорт – це не лише фізичний розвиток, а й психологічне благополуччя

Опубліковано:
10 Січня, 2023

Вчені довели, що 150 хвилин фізичної активності на тиждень може продовжити життя людини на 7 років. Найголовніше, що це не залежить від статі, віку та ваги людини. Окрім того, регулярні заняття спортом допомагають запобігти низці захворювань – інсульту, серцевого нападу, раку, діабету й ожирінню.

Відрадно, що фізична активність для сучасної людини займає чільне місце.

Великий обсяг інформації, високе психологічне навантаження та малорухомий спосіб життя провокують проблеми зі здоров’ям. Аби їх уникнути та покращити своє самопочуття, люди обирають заняття спортом. Зараз передусім модно бути здоровим і мати гарну фізичну форму.

Молоді ж спорт допомагає розвивати необхідні життєві навички, а саме: лідерство, аналітичне та стратегічне мислення, цілеспрямованість, стійкість до стресів. Загалом, спорт формує характер. Тому батьки змалечку стараються знайти для своєї дитини спортивну секцію, яка була б їй до душі. Біг, їзда на велосипеді та плавання розвивають витривалість, теніс і крикет – координацію рук і очей, а от футбол чи баскетбол – вмінню працювати в команді.

Незалежно від того чи баскетболіст вирішує зробити кидок, чи футболіст забити гол у футбольні ворота, інколи виходить так, що вони розуміють: найкращий крок – це віддати пас товаришу по команді. Це вчить юних спортсменів командної роботи й це стане не раз у нагоді в професійній діяльності.

Спорт сповнений труднощів і є ідеальним навчальним майданчиком для дитини. Вона повинна розуміти причини негараздів, зуміти зібрати волю в кулак і продовжити далі боротися. У такий спосіб загартовується характер. Напади чи демонстрація емоційних спалахів нічого не досягнуть на спортивній арені, і це точно не принесе успіху в школі та професійному світі.

Спорт вимагає повної зосередженості дитини, оскільки вона концентрується на завданні, яке стоїть безпосередньо перед нею. Це важлива навичка, яка також передається в школу та на роботу. А ще успіх у спорті – це одне з найбільш зворушливих почуттів, які можна коли-небудь відчути. Перемога формує впевненість і викликає у дітей бажання здобути більше.

null

Фото з мережі Інтернет

Для того, щоби було зручно займатися спортом, необхідно продумати все до найдрібніших деталей. Адже тут має значення все: від спортивного одягу до trusox шкарпеток. Це гарантує зручність, впевненість та комфорт. Вас нічого не буде відволікати та ви зможете зосередитися лише на успішному результаті.

Спорт – це перемога над собою, фізичний розвиток і хороше психологічне самопочуття. Жити здорово – найкраща навичка, яку варто культивувати щодня. Тоді вас не будуть мучити недуги й ви будете перебувати у доброму настрої.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #trusox, #ворота, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шкарпетки
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: