В Українському Домі Перемога відбулося урочисте відкриття Мистецької резиденції «Додому на Різдво». Урочистості відкрила головна ідейниця і натхненниця свята – очільниця Управління культури і мистецтв Світлана Козелко. Модерувала захід співачка Зоряна Вовк. Фольк-різдвяні передзвони «Ось і знову Різдво – Сил Небесних торжество» згуртувало чимало міщан та гостей нашого міста. Було цікаво, але…мало, оскільки живемо у часі війни.

У майстерні Різдва «Зимова феєрія» вирувало чимало майстер-класів, аж очі розбігалися. А ділилися в них своїми знаннями невтомні бджілки – бібліотекарі міських книгозбірень. Так майстер-клас етно-макітра «У вирі традицій» зібрала багато охочих зануритися в історичний екскурс свята.  Серед гостей – вимушені переселенці зі Сходу та Півдня нашої країни. Вони захоплено спостерігали за святочним дійством, дітки брали участь. Також працювали майстер-класи із виготовлення ялинкових прикрас, оформлення різдвяних свічок, зав’язування української хустки. Мистецький вернісаж «Ой прийдуть до тебе три празники в гості» став винятковою окрасою святкового дійства. Фотозона «Додому на Різдво» не залишала нікого байдужими. Воно й не дивно, бо у кожного свої щасливі спогади про ці дні, особливо ті, які були в минулому – до війни. Виставка робіт учасників міського конкурсу «Різдвяне диво» – ще одна важлива сакральна «родзинка» свята, адже картини талановитих юних художників випромінюють світло і радість, несуть у собі посил Миру, Віри, Надії, Любові, зрештою – перемоги над злом і всесвітнє панування добра у будучині. Різдвяний арт-креатив від обласного центру еколого-натуралістичної творчості – виготовлення дідухів, це занурення в казку, наповнення енергією неба і землі, які увібрав в себе кожний колосок, вирощений працьовитими українськими руками.

Мистецька резиденція «Додому на Різдво» діятиме до 22 січня 2023 року.

null
null
null
null
null
null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Додому на Різдво
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: