У Теребовлянській ОТГ заклади культури об’єдналися, щоб допомагати військовим

Опубліковано:
13 Січня, 2023

Заклади культури Теребовлянської громади об’єднали зусилля, щоб допомагати українським захисникам.

На території громади є п’ять центрів культури і дозвілля. Вони об’єднують 19 сільських клубів. Також функціонує Централізована публічно-шкільна бібліотека, до якої входить 14 книгозбірень. Усі заклади культури з початком війни взялися волонтерити. Зібрали орієнтовно 300 тисяч гривень. За ці кошти придбали автомобіль воїнам на передову.

– З початку війни ми стали волонтерами, добровольцями. Наш чоловічий склад галузі культури практично з перших днів записався в добровольчі формування. Ходили на чергування, щоб охороняти критичну інфраструктуру громади. Наші дівчата випікають печиво, хліб, роблять м’ясні консерви, окопні свічки – все для наших хлопців на фронт, – розповів начальник відділу культури Теребовлянської ОТГ Михайло Кузів.

Волонтерська робота ведеться щоденно у сільських центрах культури. Наприклад, у Ласківцях, Підгайчиках.

– З початку війни ми активно допомагаємо волонтерам. Передаємо випічку – хліб, пряники, вареники, робимо м’ясні закрутки. Це все відбувається у наших закладах культури. Влітку проводили благодійні ярмарки. За зібрані кошти восени відправили захисникам берці, шкарпетки, рукавиці, штани, – каже  директорка Центру культури і дозвілля села Ласківці Наталя Будзанівська.

Попри усі труднощі, у сфері культури на Теребовлянщині минулого року було чимало позитивних змін.

– Ми намагаємося створити умови праці для наших людей. Змінили покрівлі у трьох закладах культури, провели ремонтні роботи – у музеї, мистецькій школі, сільських клубах. Війна в Україні ведеться за нашу культуру, мову, наш танець, нашу пісню. Тому радий, що цього року вдалося багато зробити, попри нелегкі часи,– наголосив Михайло Кузів. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #допомога військовим, #Теребовлянська ОТГ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: