Павло Жебрівський

Павло Жебрівський

Громадський діяч, Президент військово-цивільної спілки "Бойове Братерство України"

Павло Жебрівський: московія розуміє лише мову сили і мову зброї

04.01.2023 20:05   Джерело: TeNews
Автор : Павло Жебрівський

Які ж уроки Україна може винести з Деулінського перемир'я, укладеного 4 січня 1619 року?

Урок перший: будь- яка письмова угода з московитами не вартує паперу, на якому написана. Всі договори ординці завжди порушують. Вірити московитам - себе не поважати, і наражати на небезпеку нові покоління. Деулінське перемир'я москва порушила за рік до його завершення.

Урок другий: московія розуміє лише мову сили і мову зброї. Здатна коритися сильнішому. Так сталося у підсумку дев'ятилітньої польсько-московської війни початку 17 століття, коли москва поступилася Смоленською, Чернігівською та Новгород- Сіверською землями на користь Речі Посполитої.

Урок третій: протистояти московитам можна і треба спільно. Адже саме польсько- українсько-литовські сили, об'єднавшись, фактично перемогли московитів і змусили їх до капітуляції. На поміч польсько-литовському війську під час наступу на москву прийшло Військо Запорозьке на чолі з гетьманом Петром Сагайдачним. Це також прообраз народження сучасної світової Коаліції Перемоги, яку пропонуємо утворити з ініціативи України у часі нинішньому.

Урок четвертий: подолавши московитів на полі бою, потрібно доводити справу до логічного завершення. Не поступатися з різних міркувань територіям на користь хижака - московита. Натомість цілеспрямовано й усвідомлено впроваджувати цивілізаційні сценарії розвитку на території самої московії.

Павло Жебрівський, президент військово-цивільної спілки «Бойове Братерство України».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі