Всього 21 рік: на Тернопільщині поховали юного Героя

Опубліковано:
1 Січня, 2023

Підволочиська громада попрощалася з воїном Національної гвардії України, двадцятиоднорічним жителем села Кам’янки Тарасом Томачківським.

Про це повідомили на сторінці Підволочиської селищної ради у фейсбуці.

Ми будемо пам’ятати Тараса, як доброго та позитивного хлопця, одночасно мужнього та сміливого воїна, який у свої 21 випробував смак війни, жертвуючи власним життям за наше мирне життя в незалежній Україні, – йдеться у повідомленні.

Тарас дуже швидко став дорослим, після закінчення 9 класів Кам’янківської школи закінчив Підволочиський професійний ліцей, проте все життя мріяв про кар’єру військового.

Пішов служити на строкову військову службу, а згодом приєднався до військової служби за контрактом до батальйону імені генерала Кульчицького Національної гвардії України, де до останнього дня виконував завдання з оборони нашої держави від окупанта.

Загинув старший солдат НГУ Тарас Томачківський 27 грудня 2022 року на Луганщині під містом Кремінна під час ворожого мінометного обстрілу українських позицій.

Похоронну процесію провадив місцевий парох, військовий капелан, отець Андрій Курило з численним духовенством.

Тіло супроводжували Тарасові побратими – нацгвардійці під сумні мотиви військового оркестру.

Матері загиблого від керівництва Національної гвардії України було вручено подяку за службу та сумлінне виконання службових обов’язків в лавах Національної гвардії України.

null
null
null
null
null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна в україні, #Тарас Томачківський
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: