На премії – у кілька разів більше коштів, ніж для військових: у Підгайцях прийняли бюджет

Опубліковано:
29 Грудня, 2022

Депутати Підгаєцької громади прийняли бюджет на 2023 рік. Депутатка Алла Колодницька у мережі Facebook звернула увагу на те, що у цьому бюджеті на премії виділили значно більше грошей, ніж на військову сферу.

Наприклад, на утримання апарату міської ради у 2023 році запланували витратити 19 мільйонів 411 тисяч гривень, а на Програму матеріально-технічного забезпечення військових формувань та мобілізованих військовослужбовців з Підгаєцької міської територіальної громади заплановано витратити тільки 1 мільйон гривень, – зауважила депутатка.

«Шановна громадо!

Минає трагічний та жахливий для нас, українців, 2022 рік. Яким буде наступний рік важко прогнозувати, але готуватися завжди потрібно до складнішого, особливо в управлінні громадою.

Вважаю за потрібне донести до своїх виборців, жителів громади, короткий аналіз прийнятого бюджету Підгаєцької громади на 2023 рік.

У наступному році заплановано отримати власних доходів на суму 109 мільйонів 630 тисяч гривень. З цієї суми на захищенні статті, а це оплата праці та оплата за енергоносії, становить 83 мільйони 921 тисяча гривень. Близько 70% від усіх доходів будемо змушені витрачати на заробітну плату працівникам, котрі прийняті на роботу відповідно до затвердженої структури Підгаєцької міської ради.

Кожен сам зможе оцінити наскільки такий план витрат коштів є орієнтованим на розвиток громади, я лише вам наведу видатки у порівнянні.

За основу беремо відділ, котрий керівництво міської ради категорично відмовляється оптимізувати та має одну з найвищих середніх зарплат – це апарат міської ради.

На утримання апарату міської ради у 2023 році запланували витратити 19 мільйонів 411 тисяч гривень. Яку левову частку усіх витрат складає ця сума можна зрозуміти у порівнянні з іншими запланованими витратами. Сфера культури, котра включає у себе всю клубну та бібліотечну мережу громади, має отримати з бюджету лише 13 мільйонів 928 тисяч гривень. Для ремонту доріг, котрі обслуговує громада, запланували витратити 5 мільйонів. Благоустрій становить 7 мільйонів, але на усі села громади передбачено лише 4 мільйони з 7. Варто згадати про мізерне фінансування розвитку спорту, доволі куце фінансування програм підтримки медицини, соціального захисту населення, але у 2023 році першочерговим питанням має бути наша армія, особливо підтримка воїнів з нашої громади. На Програму матеріально-технічного забезпечення військових формувань та мобілізованих військовослужбовців з Підгаєцької міської територіальної громади заплановано витратити лише 1 мільйон гривень.

За таку редакцію проєкту бюджету я, звичайно, не могла голосувати! Чи були інші варіанти? Так, були! Членами бюджетної комісії до котрої я, як депутат, входжу, після слухання усіх розпорядників коштів, було запропоновано фінансовому відділу, за погодженням керівництва громади, зробити значні заощадження коштів, які в майбутньому можна використати для підтримки військових, розвитку громади, зовсім неочікуваних та незапланованих витрат. Саме на такі видатки ми обов’язково сьогодні маємо закладати чималі кошти, оскільки живемо у час війни.

Де ці кошти взяти? Короткий аналіз представлених документів на бюджетну комісію дає зрозуміти, що для апарату міської ради на 2023 рік закладено 100% усіх НЕОБОВ’ЯЗКОВИХ виплат, а саме надбавки, премії та другу матеріальну допомогу на покращення соціально-побутових потреб. Разом лише у апарату міської ради та фінансового відділу ці надбавки перевищують 6,7 мільйонів гривень. Але керівництво громади погодилося зняти лише другу матеріальну допомогу на покращення соціально-побутових умов. Усі інші, необов’язкові надбавки до заробітної плати, вирішили залишити-це понад 6,5 млн гривень, хоча члени бюджетної комісії підготовили пропозицію фінансової підтримки (із цих 6,5 млн.) працівникам, у яких заробітна плата (після усіх відрахувань ) менше 6700грн., тобто мінімальної зарплати.

Депутатам це також було доведено до відома, але ніхто нічого не почув…

Більшість депутатів підтримали такий проєкт бюджету громади на 2023 рік.

Завершується 10 місяць повномасштабної війни росії проти України, але, на жаль, нічого не змінилося в пріоритетах при розподілі бюджету…

Віримо у високу моральність,совість та честь,бо сьогодні, як на передовій, так і в кожній громаді, вирішується питання нашої організованості, життєздатності та спільної ПЕРЕМОГИ над ворогом!

ВІРИМО В ЗСУ!!!

ВІРИМО В УКРАЇНУ!!!», – написала Алла Колодницька.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #алла колодницька, #Депутати Підгаєцької громади
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: