Принцип роботи та основні переваги керамічного обігрівача

Опубліковано:
28 Грудня, 2022

За відсутності або при нестабільній роботі центрального опалення постає питання вибору ефективного та економного приладу для обігріву приміщення. Варто розглянути обігрівач керамічний настінний у якості основного або альтернативного джерела тепла. Цей сучасний електроприлад має безліч переваг, ми їх розглянемо далі.

Як влаштований керамічний обігрівач

Зовні це класична прямокутна панель з кольоровою або текстурною поверхнею. У конструкцію входить:

  • зовнішня керамічна плита;
  • внутрішні шари, що утримують тепло;
  • металевий корпус;
  • нагрівальний елемент — ніхромова нитка, кабель, стрічка або плівка;
  • електричний кабель;
  • система керування — електронна або механічна.

Для виготовлення плит використовують кераміку або склокераміку, загартоване скло, керамограніт. Здебільшого керамічні обігрівачі — це настінні електроприлади. Існують також моделі, які можна ставити на підлогу. У конструкцію додають конвекційні елементи, радіатори, відбивачі тепла. Це впливає на ККД, площу обігріву та вартість приладу.

Як працює керамічний обігрівач

При підключенні приладу до електромережі на нагрівальний елемент подається напруга і він починає розігріватися. Внутрішні шари накопичують тепло. Зовнішня керамічна панель випромінює назовні інфрачервоні хвилі, які поступово прогрівають все приміщення. За наявності конвекційних каналів прилад додатково нагріває повітря та забезпечує його циркуляцію. У такому разі його ефективність буде вищою.

 

Якщо керування механічне, можна самостійно змінювати режим роботи електроприладу та температуру. При електронній системі керування це відбувається автоматично відповідно до встановлених параметрів.

Переваги керамічного обігрівача

Завдяки високому ККД та надійності такі прилади стали одними з найпопулярніших засобів обігріву в житлах українців. Його характеристики відповідають сучасним принципам безпечності, енергоощадження та екологічності:

  1. Тривале теплоощадження. Це одна з головних переваг обігрівачів цього типу. Кераміка швидко накопичує тепло та повільно остигає. Завдяки цьому, навіть після відключення від електромережі прилад ще деякий час залишається теплим та обігріває приміщення. Це дозволяє трохи економити електроенергію.
  2. Захист від опіків. Нагрівальний елемент закритого типу відокремлюють від поверхні керамічні плити та металевого корпусу. Завдяки цьому неможливо отримати опіки, коли торкаєшся поверхні обігрівача — це дуже важлива перевага, особливо для сімей з дітьми. Кріплення допомагають швидко та надійно зафіксувати його на стіні. Поверхні, до яких він прилягає, також залишаються без пошкоджень, навіть при тривалому використанні пристрою.
  3. Створення комфортного мікроклімату. Керамічний обігрівач працює без шуму та не сушить повітря у приміщенні. Всі елементи виготовлені з безпечних матеріалів. При нагріванні прилад не виділяє токсичних речовин.
  4. Естетичність. Обігрівач не громіздкий, займає мало місця. Різні моделі мають зовнішнє покриття, що імітує поверхню дерева, мармуру, різних металів або інших текстур. Тому можна обрати прилад, який добре впишеться у сучасний інтер’єр.

З урахуванням цих якостей вартість керамічних обігрівачів цілком виправдана. Про це свідчать численні відгуки користувачів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #керамічний обігрівач, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: