Бережанська громада налагоджує партнерство з іспанським муніципалітетом Сафра

Опубліковано:
28 Грудня, 2022

Українські громади продовжують знаходити міжнародних партнерів за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Днями відбулася перша онлайн-зустріч між представниками іспанського муніципалітету Сафра та Бережанської територіальної громади Тернопільської області. Подія проходила в рамках ініціативи «Мости довіри» та стала майданчиком для знайомства та обговорення потенційних напрямків співпраці між представниками української та іспанської громад.

Сафра – це історичне іспанське місто, яке славиться своєю культурою та пам’ятками архітектури. У муніципалітеті активно розвивають туризм та сільське господарство. Вже багато років у місті працюють підприємства з переробки сільськогосподарської продукції та легкої промисловості. Загалом в муніципалітеті здійснюють діяльність близько 1,5 тис. виробників.

Чимало уваги в іспанському місті приділяють розвитку культури,  в них діє два музеї, відбувають різні виставки та події.

«Є два великих ярмарки, які проходять в місті Сафра, зокрема це щорічний міжнародний ярмарок сільського господарства. Це масштабна та важлива подія, яку відвідує  близько 1 млн. людей кожного року, а свою продукцію та діяльність презентують 600 різних корпорацій у сфері сільського господарства. Культура, торгівля та сільське господарство – основні напрямки, які ми можемо спільно розвивати з Бережанською територіальною громадою», – зазначив мер муніципалітету Сафра Хосе Карлос Контерас Астуріано.

Голова Бережанської територіальної громади Ростислав Бортник розповів іспанським колегам про українську громаду.

«У нас вигідне географічне розміщення, оскільки ми межуємо з кількома областями, та хороше транспортне сполучення. У Бережанскій громаді розвивається сільське господарство та легка промисловість, включаючи деревообробний напрямок. Також на нашій території працюють підприємства з переробки сільськогосподарської продукції, розвинена торгівля та гастрономія», – поділився міський голова.

Очільник Бережанської громади додав, що на їхній території функціонує дендрологічний парк у селі Рай, який входить в число найкращих в Україні та має гарні перспективи для подальшого розвитку.

«Ми прагнемо разом з іспанським муніципалітетом Сафра напрацьовувати та реалізувати партнерські проєкти. Зокрема це може стосуватися сільського господарства, відновлювальних джерел енергії, сортування сміття та інших напрямків. Цікавими можуть бути проєкти, що фінансуватимуться за кошти міжнародних фондів, які діють в Європейському Союзі та зможуть зміцнити наші взаємовідносини. Дякуємо за можливість презентувати нашу громаду та знайти міжнародних партнерів, які дозволять реалізовувати проєкти задля спільного розвитку», – наголосив Ростислав Бортник.

У муніципалітеті Сафра підкреслили, що вони готові співпрацювати над створенням сучасного реабілітаційного та відпочинкового простору для молоді в Бережанській громаді, який можна реалізувати за кошти фондів Європейського Союзу. Цей проєкт може розвиватися на базі дендрологічного парку, який діє в громаді.

Окрім цього, Ростислав Бортник запропонував ще один напрямок – налагодження співпраці між іспанськими та українськими виробниками у сфері сільського господарства.

Сторони домовилися взяти час для напрацювання більш конкретних пропозицій та ідей проєктів, які стануть основною для налагодження майбутнього партнерства.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Бережанська громада, #Сафра
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: