Вода в безкрайньому космосі — вчені знайшли планети з великою кількістю води на поверхні

Опубліковано:
27 Грудня, 2022

Нові об’єкти було знайдено на відстані 218 світлових років. Вони розташовані у сузір’ї Ліри. Дослідники заявляють, що новими об’єктами є дві екзопланети, що розташовано у планетній системі під назвою Кеплер-138. Що таке екзопланета? Це планета розташована поза Сонячною системою. Система Кеплер-138 обертається навколо червоної карликової зірки. Знайдені об’єкти називають водними світами. Водночас варто заявити, що вони не схожі ні на одну планету з нашої Сонячної системи.

Два «водних світу» поблизу — факт

Як вже було сказано вище, знайдені об’єкти вважаються водними світами і подивитися на них хотілося б з таким же бажанням, як заходити на сайт казино Віп. Одним з головних підтверджень такої назви є заява від дослідників з Монреальського університету. Вони стверджують, що вона на цих екзопланетах займає майже всю їх поверхню. За ними стежать за допомогою сучасних телескопів Hubble і Spitzer. Цим займається група вчених на чолі з  Керолайн Піауле. Не дивлячись на твердження щодо водних світів, самої води як такої на цих екзопланетах знайдено не було. Усі висновки було зроблено лише на порівнянні їх розмірів та маси з нашою планетою. Згідно отриманих даних, можна сказати наступне:

  • об’єми знайдених об’єктів утричі більше за Землю;
  • масса вдвічі більша;
  • густина значно менша.

Спочатку знайдені об’єкти були названі суперземлями. Це сталося, тому що дослідники вважали їх трохи більшими за Землю, які складаються з металу та каміння. Однак подальші дослідження показали, що по своїй природі вони дуже різні між собою. Тим більш, майже уся частина їх об’єму складається з води.

null

Фото з мережі Інтернет

Для вивчення других планет був використаний спеціальний супутник

Передові технології було використано під час розробки супутника, що скануватиме водну поверхню Землі. Він є розробкою американо-французьких спеціалістів. Це дослідження проводитиметься досить довго, адже він скануватиме двічі у 21 день. Головне завдання супутника — перше глобальне зондування водної поверхні нашої планети. Однак, слід зазначити, що перш за все такий супутник створений для вивчення топографії поверхневих океанів та вод.

У цьому супутнику використані передові технології мікрохвильових радарів. Вони потрібні для більш точного вимірювання:

  • водосховищ
  • озер
  • річок
  • океанів.

Також важливий момент складається у тому, що супутник має високу роздільну здатність на 90% площі нашої планети. Для чого потрібне це дослідження? Перш за все для вдосконалення моделей циркуляції океанів. Більш того, за допомогою отриманих даних можна буде робити більш точні прогнози погоди, аналізувати зміни у кліматі та розподіляти запаси прісної води у країнах з постійними засухами.

Використання цих технологій дозволяє більш детальніше аналізувати дані, які стосуються інших планет. Так науковці можуть робити висновки щодо їх водного рівня, стану атмосфери тощо. Тому важливість вивчення рідної Землі все ще є ключовою для дослідження планет, які в майбутньому можуть стати доступними для людства.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вода, #земля, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #планети, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: