В переддень Різдва відкрила двері оновлена етногалерея «Спадок» родини Демкур

Опубліковано:
26 Грудня, 2022

В переддень Різдва Христового, 24 грудня 2022 року, знову відкрила двері Етногалерея “Спадок” родини Демкур і першою її гостею після оновлення, стала Наталія Заболотна зі своїми дітьми, яка в свій час очолювала Український дім та Мистецький Арсенал і зробила багато для промоції України у всьому світі.

Вперше ми познайомилися з Наталею Заболотною десять років тому на виставці Яна-Георга Пінзеля у Луврі,куди ми приїхали потужним українським культурним десантом, – пише засновник етногалереї Тарас Демкура. – В цілому, виставка, виданий нами альбом «Таїна Пінзеля» та фільм «Таїна Пінзеля-від Бучача до Лувру» справили велике враження на керівництво Лувру та культурну спільноту Європи-саме тоді я зрозумів велику силу української культурної дипломатії і зайнявся системною популяризацією нашого надбання.

null
null
Від сьогодні оновлена етногалерея знову відчиняє свої двері для тернополян і всіх гостей міста, Це можливість знати і вивчати нашу історію та нашу спадщину. Тут представлені строї зі всіх регіонів України, є артефакти трипільської культури, козацької доби та визвольного руху України.

Я щиро вдячний керівнику етногалереї «Спадок» Таня Фарина та заступнику начальника якості освіти Наталя Волощук за системну популяризацію української багатовікової спадщини, – каже Тарас Демкура. – Запрошуємо всіх родинами відвідати нашу експозицією, щоб ще більше ознайомитися з нашим історичним та культурним надбанням.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #тарс демкура
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: