У Тернопільському музеї відкрили виставку картин художника з Харкова

Опубліковано:
21 Грудня, 2022

У Тернопільському обласному художньому музеї відкрили персональну виставку картин Юрія Клапоуха. Роботи митця – це живопис та портрети. Експозиція має назву «До і Після». У ній представили 38 творів.

«Серед картин є пейзажі, де зображено ліси, звивисті стежки, струмки, пасовища: «Надвечір’я», «Дивний ліс». Є морські краєвиди: «Море з каменем». Є картини на сільську тематику, натюрморти із зображенням пишних квітів, овочів: «Натюрморт з баклажанами». Також на виставці можна насолодитися ще одним жанром у творчості художника, який для автора є найулюбленішим – портрет. Пан Юрій створив серію портретів військових – захисників України. Вони написані з фотографій, які за проханням художника надали йому військові», – розповіли працівники музею.

Виставка діятиме до кінця грудня і впродовж січня.

Народився Юрій Клапоух 12 березня 1963 року в місті Умань Черкаської області. Навчався в Харківському вищому військовому авіаційно інженерному училищі та Московському народному університеті мистецтв. До війни жив і працював у Харкові. Після вторгнення російських військ переїхав жити на Тернопільщину, в містечко Залізці. Основні жанри, в яких працює художник — реалістичний портрет і пейзаж. 

null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #До і Після, #художній музей
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: