Залозецька громада знайшла партнера в Норвегії

15.12.2022 20:11   Джерело: TeNews
Опубліковано : Сергій Волохатий

Голова Залозецької територіальної громади Андрій Нога нещодавно повернувся з Норвегії, де перебував з робочим візитом у муніципалітеті Сокндаль. Мета поїздки полягала у налагодженні співпраці з норвезьким містом.

Про це інформують у регіональному офісі «U-LEAD з Європою» у Тернопільській області.

«Основною метою моєї поїздки було налагодити співпрацю з європейськими країнами, перейняти досвід, залучити якомога більше інвестицій, заручитися підтримкою для ЗСУ та ВПО в час війни», – зазначає голова Залозецької громади Андрій Нога.

Представники Залозецької громади презентували норвезьким колегам інформацію про територіальну громаду. Під час зустрічі обговорювали болючі питання, ділилися проблемами та умовами праці в час воєнного стану.

У норвезькому муніципалітеті керівництво Залозецької громади  ознайомилося з діяльністю тамтешніх свої шкіл, дитячих садочків, медичних закладів.

«Хочу сказати, що візит був дуже продуктивним, адже їхня громада дуже перейнялася нашим становищем та зобов'язалась нам допомагати і уже на ділі це зробила. 23 позашляховики відправили в Україну для потреб ЗСУ та ще 7 автомобілів планують відправити уже на початку 2023 року. Позитивним моментом ще є те, що в майбутньому громада Сокндаль хоче підписати з нами меморандум про співпрацю в галузі розвитку туризму, що не може нас не радувати», – повідомляє Андрій Нога.

Керівниця регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Тернопільській області Наталія Онищук, зазначає, що територіальні громади Тернопільщини все більше працюють над пошуком міжнародних партнерів. В умовах війни це важливий напрямок роботи, адже започатковані партнерства допоможуть громадам залучати додаткові ресурси від міжнародних фондів для власного розвитку та обмінювати кращими управлінськими практиками.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі