В Освітніх Хабах на Тернопільщині та Волині навчають переселенців 31 робочій та ІT-професіям

Опубліковано:
14 Грудня, 2022

Освітні Хаби Тернопільщини та Волині, які входять до Мережі Українських Освітніх Хабів, пропонують внутрішньо-переміщеним особам опанувати актуальних 28 робочих та 3 IT професії.

«Понад 40 осіб першого потоку учасників за спеціальностями: перукар, манікюрник та візажист вже завершили навчання і отримали сертифікати – це навчання відбулось на базі Тернопільського вищого професійного училища сфери послуг та туризму. А зараз розпочав навчання наступний потік, в якому вже понад 100 внутрішньо переміщених осіб, які наразі проживають у Тернопільський області. А на Волині внутрішньо-переміщені особи у партнерстві з Технічним фаховим коледжом успішно завершили навчання за спеціальністю флорист-декоратор» – повідомив заступник Міністра освіти і науки України Олександр Костюченко.  

На даний момент в рамках Освітнього Хабу Тернопільщини також триває навчання операторів з обробки інформації на базі Тернопільського фахового коледжу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, а Освітній Хаб Волині з нового року запроваджує навчання електриків, що наразі є вкрай актуальною професією, зважаючи на ситуацію в енергетичній сфері країни. 

«Також понад 1 000 мешканців цих двох областей завершують навчання актуальним наразі IT-спеціальностям: дизайнер, веб-дизайнер та розробник сайтів, за програмами провідної IT-школи України «IT STEP» – сказав директор Інституту модернізації змісту освіти Євген Баженков:. 

Мережа Освітніх Хабів реалізується Міністерством освіти і науки України, Інститутом модернізації змісту освіти та Асоціацією інноваційної та цифрової освіти в межах проєкту «Трамплін до рівності», що імплементується Фондом ООН у галузі народонаселення, UNFPA у партнерстві з Офісом Віце-прем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та БО «Бітрут Академія» за фінансової підтримки Швеції.

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ВПО, #Освітні Хаби
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: