Чернівці – західна перлина України: відкрийте для себе маленький Париж

Опубліковано:
14 Грудня, 2022

Як багато міст ви знаєте, які чарують цікавою архітектурою, мають особливий шарм та атмосферу. Куди б хотілося гайнути на вихідні, щоб відволіктися та зарядитися новими емоціями. Один із найвдаліших варіантів — відправитися в Чернівці. У це місто ви відразу закохаєтеся. Недарма його називають маленьким Парижем.

null

Якщо ви хочете побачити усі принади міста, то скористайтеся послугою оренда авто у Чернівцях. Транспортний засіб можна взяти на прокат без водія і застави на кілька годин чи на добу. За необхідності, передбачена довгострокова оренда.

А подивитися у Чернівцях є справді багато. Чого варта лише резиденція митрополитів Буковини та Далмації. Зараз тут діє Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Але сюди можна без проблем потрапити на екскурсію. Вхід платний. Зазначимо, що саму будівлю занесено до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

null

Оскільки у Чернівцях мешкали люди різних національностей, то варто побачити народні будинки українців, євреїв, румунів та німців. Одна з найкрасивіших церков Чернівців є Вірменська церква.

У самому серці міста розташований розкішний драматичний театр та «зіркова алея». На ній викарбувані імена відомих особистостей, які прославили рідний край.

null

Одна з найкрасивіших церков Чернівців є Вірменська церква. Є у місті «п’яна церква». Так тут називають Свято-Миколаївську церкву, збудовану в румунському стилі.

Варто побувати на площі Святої Марії, де колись розташовувалися турецькі лазні. Через це площу інколи називають Турецькою. Тут стоїть стара криниця, яка має на шпилі півмісяць. У давнину християни біля неї святкували Водохреще.

І це не усі принади Чернівців. Щоразу, коли ви сюди приїжджатимете, то знайдете для себе щось нове.

Не менш цікаві пам’ятки та на самій Чернівеччині. Проте тут без автомобіля вам точно не обійтися. В Чернівцях ви можете взяти на прокат автомобіль в залежності від особливостей вашої мандрівки https://rental.ua/ua.

Подорожуючи автомобілем, ви зможете зупинитися будь-де і роздивлятися туристичні пам’ятки у звичному для вас ритмі. Вам не треба буде поспішати та хвилюватися, що забракне часу на чудові світлини, чи ви раптом не встигнете до екскурсійного автобуса.

Якщо ви прихильник відпочинку на природі, то вам варто відвідати Урочище Лужки, де тече унікальне мінеральне джерело. Це територія Вижницького національного природного парку.

null

Усього за 55 кілометрів від Чернівців, у селі Банилів-Підгірний, розташований зоологічний заказник «Зубровиця». Його площа сягає 27 тис. гектарів. Він унікальний тим, що тут мешкають рідкісний вид європейських зубрів.

null

Любителям сакральних місць варто поїхати до Галицького Свято-Миколаївського печерного чоловічого монастиря. Монастир складається з 20 висічених у камені кімнат. Їх добудували зовнішніми стінами. Разом із заокругленими вікнами вони створюють неймовірну атмосферу, наче з якогось з фільму фентезі. Це намолене місце привертає свою увагу не лише незвичною архітектурою, а й чудовою панорамою на Дністер.

null

Ідеї ми з вами поділилися, вам лише залишилося скласти маршрут і відправитися в подорож на автомобілі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #оренда авто, #тернопіль, #тернопільські новини, #чернівці
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: