На Тернопільщині лікарку звільнили з роботи, бо відмовилася «лікувати» неіснуючих пацієнтів

Опубліковано:
12 Грудня, 2022

«Мене залишили без роботи посеред зими, маму, яка сама виховує дитину, батько дитини воює. Давайте тоді подумаємо, за що він воює?», – так про ситуацію, в якій опинилася, розповідає Надія Бельзецька. Жінка за професією стоматологиня.

Каже, живе у Тернополі, а працювала у Золотниківській лікарні. Медикиня також розповіла, що на роботі її змушували лікувати «фейкових» пацієнтів, а відмова – можливо і стала причиною звільнення. Відео із розповіддю жінки про те, що з нею трапилося – опублікував у мережі  Facebook Роман Довбенко.

«28 листопада я прийшла на роботу і мені повідомили, що будуть проводити інвертаризацію у моєму кабінеті, мені дали обіхдний лист і сказали, що я буду звільнена. Я попросила надати мені наказ, згідно з яким я буду звільнена і трудову книжку, а мені відповіли, що жодних документів не дадуть, хіба що після того як я здам їм обхідний лист. За місяць до того на зборах повідомили, що послугу стоматолога надалі надавати у медзакладі не будуть, але я вважаю, що я мала повне право допрацювати до кінця року, бо до того часу ще був заключений пакет на надання цієї послуги. Тоді, місяць тому, я хотіла сфотографувати документ, згідно з яким мене попереджали про скорочення, але мені цього зробити не дали, документ забрали в мене з рук. Директорка лікарні отак і робить: хоче звільнити людину – звільняє».

Надія Бельзецька розповіла: вважає, що звільнили її через особисте ставлення до неї директорки медзакладу.

«Коли директорка лікарні ще не була на цій посаді, але уже хотіла її зайняти – вона підмовляла мене, аби я вмовляла інших людей виступати проти тодішнього діючого директора. Вона запевняла, що якщо не змінити директора лікарні, то цю установу закриють. А коли вона стала директоркою і звільнила колишнього керівника медзакладу – то сказала мені, що і на мене час прийде. З тих працівників, які були у лікарні раніше – залишилася лише одна медсестра. Директорка сказала мені, що переведе мене на посаду медичного директора, хоча я цього не хотіла і говорила їй про це, оскільки уже на той час мала з нею конфлікт. Але вона мене перевела на цю посаду і мені відразу дали підписати документ про те, що я не буду отримувати кошти за роботу на цій посаді. Звільнили мене з посади медичного директора без моєї заяви. Так у цій лікарні робиться все. Роблять усе заднім числом, працівників переводять на 0,75% ставки заднім числом. Самі лікарі не витримують цього всього і звільняються. За два останніх тижні, відколи я пішла на лікарняні, звільнилося ще троє лікарів, бо кажуть, що не хочуть так працювати, відчувають приниження, директорка каже, що вона платить нам гроші. У нас не великий штат працівників, але є троє бухгалтеів, які працюють на повну ставку, а лікар, наприклад я, – на пів ставки. І хоча мене обіцяли повернути на повну ставку, але ніхто цього так і не зробив. Я працювала без медсестри, бо мені сказали, що я не заробила на медсестру. Я попросила мені повідомити мій графік роботи, але графіка мені також не надали, а згодом сказали, що я повинна приймати пацієнтів лише з 8 до 11 години і після того зачинити двері.  Конфлікт був і щодо «липових» пацієнтів, мені казали, що моїх пацієнтів мало, тому треба дописувати інших. Хоча моїх пацієнтів було досить – 8-9. А після моєї відмови лікувати «липових» пацієнтів, мені й повідомили, що потреби у послузі стоматолога більше немає. Я хочу лише одного, щоб у такий важкий час людина просто відповіла за свої дії, адже принижувати лікарів і говорити їм, що вони ніхто – директор не має права», – каже жінка.

За словами стоматологині, щоб встановити справедливість, вона уже найняла адвоката і він звернувся до суду.

«Також адвокат надіслав до директорки лікарні заказний лист, у якому звернувся, щоб йому надати документи, згідно з якими мене звільнили, але відповіді у визначений судом термін не надійшло», – розповіла Надія Бельзецька.

Tenews продовжить стежити за цією темою і даємо можливість у наступній статті висловити свою позицію іншій стороні – керівництву лікарні.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Лікарку звільнили, #новини тернопільщини, #Роман Довбенко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: