Хостел БФ «Тернопіль» відвідало понад п’ять тисяч осіб із категорії внутрішньо переміщених

Опубліковано:
9 Грудня, 2022

Від початку березня хостел БФ “Тернопіль” відвідало понад п’ять тисяч осіб із категорії внутрішньо переміщених. Чимало з них, рятуючись від війни, просто з хостелу виїхали до Німеччини. Теж за сприяння БФ «Тернопіль». І це тільки один із багатьох напрямків діяльності фонду, який свого часу заснував на базі ГО «Баскетбольний клуб «Тернопіль» його президент Ігор Комендат. 

«Створення хостелу було абсолютно незапланованим рішенням, — пригадує голова БФ «Тернопіль» Євген Ворник. — Після початку повномасштабного наступу гостро постало питання надання прихистку, де люди могли б відігрітися, відіспатися, зарядити девайси, привести себе до ладу і перевести дух. Підготовка хостелу зайняла близько тижня і вже на початку березня ми приймали до ста осіб на добу. Хоча тоді приміщення потребувало ремонту й було погано освітлене, матраци лежали на підлозі. Але з кожним місяцем ми покращували умови: зробили ремонт у кімнатах, замінили систему опалення, поставили високоякісні ліжка, побутову техніку, обладнали туалети й душові кімнати. І досі намагаємося покращуватись у міру можливостей. Маємо кімнати для людей з домашніми улюбленцями».

Частина мешканців хостелу БФ «Тернопіль» — учасники програми поселення в німецьких родинах, яку фонд реалізовує спільно з #LiftUkraine. Це матері з дітьми, багатодітні сім’ї, люди похилого віку, а також особи з інвалідністю. Волонтери фонду дбають, аби при розселенні українців у Німеччині були враховані особливості кожного й кожен отримав адаптаційну допомогу.

За словами Євгена Ворника, у хостелі мешкали, очікуючи виїзду, більшість учасників програми. І участь у ній, і проживання абсолютно безкоштовні.

null
 
null
null
null
null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #Хостел БФ “Тернопіль”
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: