Місто Чортків налагоджує співпрацю з шведським муніципалітетом

Опубліковано:
8 Грудня, 2022

Чортківська міська рада продовжує розвивати партнерства з європейськими муніципалітетами. У середу, 7 грудня, міський голова Чорткова Володимир Шматько провів онлайн зустріч із шведською колегою – очільницею міста Карлскруна Еммою Нільсон.

Про це інформують в регіональному офісі «U-LEAD з Європою» у Тернопільській області.

«Сторони обговорили подальшу співпрацю у сфері охорони здоров’я, культури та освіти. Пані Емма висловила свої співчуття та підтримку Україні в боротьбі проти рашистських терористів. Шведські партнери в один голос підтвердили, що засуджують дії росії проти України та готові будь-яким чином підтримувати нашу державу та місто Чортків, зокрема. Варто зазначити, що в скорім часі місто Карлскруна стане офіційним містом-побратимом Чорткова. До слова, для шведських партнерів ми станемо першим українським містом-побратимом», – повідомляють на сторінці Чортківської міської ради.

Зазначимо, що місто Карлскруна (Швеція) є адміністративним центром лену Блекінге та однойменної комуни. Місто було засноване Карлом XI як головна (а тепер і єдина) база шведського флоту на 33 островах на березі Балтійського моря. У місті проживає більше 60 тис. жителів.

Керівниця регіонального офісу U-LEAD у Тернопільській області Наталія Онищук зазначила, що все більше громад Тернопільщини розвивають співпрацю з міжнародними партнерами. За її словами, у такий складний час, це важливо для територіальних громад, оскільки вони можуть знайти надійних європейських партнерів для реалізації спільних проєктів, залучення грантів та додаткових ресурсів для спільного розвитку.

Нагадаємо, що нещодавно Програма «U-LEAD з Європою» організувала для громад Тернопільщини інформаційну сесію щодо пошуку міжнародних партнерів. У регіональному офісі «U-LEAD з Європою» у Тернопільській області наголосили, що вони готові комплексно працювати з громадами у їх прагненні розвивати міжнародні партнерства.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Чортківська міськрада, #шматько
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: