Валентина Семеняк

Валентина Семеняк

журналіст, фотохудожниця, письменниця

Музика слова, осяяна серцем

08.12.2022 12:06   Джерело: TeNews
Автор : Валентина Семеняк

Переді мною нова книга тернопільської поетеси Галини Навроцької «Я малюю щастя дивоцвіти» (Сполом, Львів).

Це вже друга поетична збірка у її творчому доробку. Перша мала назву «Я просто жінка». Обидві – глибока філософська лірика, здебільшого про призначення людини на Землі, про кохання. Тепле, ніжне, щире, взаємне, впізнаване, чуттєве…

Презентація книги відбулася у тернопільській бібліотеці медичного університету ім. Горбачевського. Як важливо мати такі спілкування! Одна справа прочитати книгу, інша – відчути вібрації голосу того, хто її написав. А ще дізнатись, звідки автор черпав енергію для творінь, як працювала уява, що спричинило створення саме такої «музики» у слові, словосполуках, строфах. Своїми секретами творчості пані Галина ділилась із присутніми. Допомагали їй друзі, однодумці, родина, які прийшли розділити з нею радість творчого моменту. Серед них тернопільський співак Ігор Вовчак, який написав музику до ряду пісенних творів поетеси. Він зазначив, що віршовані рядки пані Галини легко лягають на музику. І це диво! Перед нами світлі читабельні твори.

Читаючи рядки львівського письменника Віктора Палинського, уява змалювала образ цієї авторки: «Поет зближається до свого справжнього імені лише тоді, коли бодай до часу переживає миті осяяння. Коли несподіваний спалах робить усе іншим; таким, що видається вічність зблизилася до нього майже впритул…». Своєрідним посланням до читачів є її вірш «Усе й було до нас», де є такі слова: «Нехай слова мої, немов малі зернятка,/У полі ваших душ зростуть не раз/ Добром і світлом./ Ще – Любов’ю мого серця/ В маленьких сповідях, що їх пишу для Вас…».  Поетеса ділиться найпотаємнішим і відразу розкриває секрети: як бути щасливим? Що для цього треба? А треба зовсім не багато: «Вміти по совісті жити, /Світ обіймати любов’ю, всім серцем Творця любити./ Бути щасливим – це вміти щастю чужому радіти,/ Душі людські зігрівати,/ Цей світ непростий любити…».

    Поетеса Галина Навроцька з романтичною душею чутливого лірика – одна з них. Тому щастя малює… словами, які мають здатність обдаровувати читачів радістю, наповнювати любов’ю їхні серця, пробуджувати в них духовне начало. «Бути щасливим так просто – щастю чужому радіти, душі людські зігрівати, цей світ непростий любити» – стверджує авторка у новій книзі і щедро ділиться з нами безмежним і неповторним Всесвітом своєї душі. Видання щедро проілюстроване цікавими малюнками Ірини Токарської.

null
null
null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі