У Тернополі провели акцію до Дня боротьби зі СНІДом. Її організували працівники Тернопільськог обласного центру контролю і профілактики хвороб.

«Працівники відділу промоції здорового способу життя ДУ “Тернопільський ОЦКПХ МОЗ “ розповіли жителям та гостям Тернополя про ВІЛ та СНІД, що це за хвороби, як передаються та чи виліковні вони. Найбільш запитуваними в наших громадян стали питання “Як передається ВІЛ-інфекція і яка її профілактика?”, “Чи можна повністю вилікувати ВІЛ?” та “Яка симптоматика ВІЛ/СНІД?”Ми звернули увагу на важливість обізнаності про ВІЛ/СНІД та те, що антиретровірусна комбінована терапія забезпечує людям з ВІЛ довше, здорове та продуктивне життя завдяки скороченню кількості ВІЛ у крові та збільшенню числа CD4-позитивних клітин тощо. Також розповіли про те, що несвоєчасне виявлення ВІЛ/СНІДу у групі людей, котрі вживають ін’єкційно наркотики, обумовлює високу захворюваність і смертність. Ця діяльність допомагає знизити поширення ВІЛ, що своєю чергою дає можливість запобігти загостренню й виникненню нових хвиль епідемії.

Нові підходи до тестування вразливих груп дають змогу скерувати тестування на групу з найбільшою ймовірністю позитивних випадків ВІЛ та надати повний супровід ВІЛ-інфікованій особі в лікуванні.

З метою запобігання інфікування ВІЛ радимо:

– не вживати наркотичні речовини, особливо ін’єкційним шляхом;

– не вступати в незахищені належним чином статеві стосунки з випадковими партнерами;

– обстежуватись на ВІЛ чоловікам та жінкам перед створенням сім’ї;

– користуватись одноразовими стерильними інструментами при будь-яких маніпуляціях, пов’язаних з кров’ю.

– звертатись для проведення профілактичного лікування вагітним ВІЛ-інфікованим та дітям, народженим від таких матерів.

Профілактика та боротьба з ВІЛ/ СНІДом

Знання про наявність хвороби дає можливість своєчасно почати адекватне лікування та попередити її розвиток і прогресування», – розповіли організатори акції. 

Нагадаємо, 1 грудня, відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Ця хвороба тяжка і часто призводить до летальних випадків. Проте її можна попередити. Цьогоріч Всесвітній день боротьби зі СНІДом проходить під символічним гаслом «ЗАХИЩЕНІ».

null
null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Боротьба зі СНІДом, #СНІД
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: