Чи не всім ще з самого дитинства відомо, що для очей корисно їсти багато чорниць та моркви. В цьому є правда, адже в цих продуктах міститься багато мікроелементів, що корисні для зорової системи. Втім це лише одна із багатьох рекомендацій, яких варто дотримуватися тим, хто прагне зберегти зір і здоров’я очей якомога довше.

Сьогодні проблематика зору актуальна як ніколи: офтальмологи б’ють на сполох через невпинне зростання кількості людей з проблемами чіткого бачення. Така ситуація спричинена цілою низкою факторів, що негативно впливають на зір сучасної людини. Це, зокрема: ненормований час за моніторами електронних пристроїв (комп’ютера, ноутбука, планшета, смартфона), регулярна робота в умовах зорового навантаження, незбалансований режим сна, нехтування регулярною діагностикою очей та носінням засобів корекції зору. В таких умовах, аби вберегти свої очі потрібно докладати неабияких зусиль.

Є базові рекомендації від фахівців, про які сьогодні має знати кожен.

Регулярна та своєчасна діагностика очей

Потрібно взяти собі за правило відвідувати кабінет офтальмолога один раз на півроку. Навіть якщо у вас немає діагностованих проблем із зором і будь-яких нарікань. Те, що до лікаря-офтальмолога треба ходити лише коли щось турбує — це взагалі хибне, проте, на жаль, дуже поширене переконання. Варто зрозуміти, що регулярна перевірка зору — це передусім профілактична міра, за допомогою якої можна своєчасно виявити порушення та не впустити дорогоцінний час на їх лікування. В офтальмології дуже важлива своєчасність у діагностування захворювань.

Якщо у вас вже є порушення зору чи захворювання очей, ймовірно є й потреба у більш чистих візитах до офтальмолога. Їх конкретну кількість та графік потрібно узгодити зі своїм лікарем в індивідуальному порядку.

Правильно підібрана корекція зору

Ця рекомендація актуальна для тих, хто вже має діагностовані порушення зору. Не потрібно нехтувати носінням засобів корекції — окулярів і контактних лінз. Щодо цього існує ще один міф, якого необхідно позбутися — начебто постійне носіння засобів корекції може спричинити подальше падіння гостроти зору. Насправді це не так, а навіть навпаки. Коли оптична сила очей недостатня, аби розгледіти щось — доводиться постійно мружити очі та додатоково напружувати очні м’язи. Саме постійна перенапруга очних м’язів часто є причиною багатьох проблем із зором.

Отож, за потреби обов’язково носіть якісні та правильно підібрати засоби корекції. Контактні лінзи для очей в Люксоптиці доступні для людей з різними дефектами рефракції, різного ступеня складності. Також в цій мережі оптик можна купити лінзи для окулярів, зокрема лінзи торичні, сферичні, асферичні, мультифокальні.

Захист від шкідливого випромінювання

Якщо ваша робота передбачає постійну роботу за комп’ютером або ж ви наразі навчається дистанційно, то неодмінно подбайте про захист очей від шкідливого синього світла, що його випромінюють цифрові монітори. Для цього найкраще підходять спеціальні комп’ютерні окуляри. На поверхню лінз таких окулярів нанесно покриття блу-блокеру, що відсікає проміння синього спектру. Такі окулярів сьогодні можна придбати у всіх сертифікованих магазинах оптики. Також оптичні лінзи з покриттям блу-блокеру можна встановити у свої окуляри для зору.

Працюючи за комп’ютером не забувайте дотримуватися оптимальної дистанції від монітора (30-50 сантиметрів) та робити короткі перерви на 5-15 хвилин щогодини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лінзи, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #очі, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: