Снігопад накриватиме Україну кожен день і будуть морози: синоптики попереджають українців

30.11.2022 22:05   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

Синоптики попереджають українців про те, що варто бути готовими до різних сюрпризів від прийдешньої зими. Експерти кажуть, що якщо вся Україна і не зіткнеться зі сильним морозом, то все ж окремим областям час від часу доведеться відчути на собі прояви шаленства стихії.

Як інформують "Контракти", синоптики Gismeteo опублікували прогноз погоди в Україні на грудень.

Одразу варто зауважити, що погода буде майже ідентичною на всій території країни, однак на півдні традиційно очікується більше тепла.

Погода в Запоріжжі

Дощ і мокрий сніг очікується мало не щодня. Перша декада грудня буде з незначними нічними морозами, а вдень повітря прогріватиметься до +1+6 градусів. Тим часом друга і третя декада відзначаться надзвичайним теплом до +12 градусів удень і +8 градусів уночі.

Погода в Дніпрі

Тут також увесь грудень ітимуть дощі й мокрий сніг. У першій декаді прогнозують нічні морозі до -2 градусів, удень стовпчик термометра показуватиме до +4 градусів. Друга і третя декада здивують своїм теплом: нічна температура не опуститься нижче нуля, а денна досягатиме +11 градусів.

Погода в Харкові

Упродовж всього грудня в Харкові спостерігатимуться опади: то сніг, то дощ, то мокрий сніг. Місяць розпочнеться з морозів і вдень, і вночі, однак вже з 14 грудня прийде потепління. Перед Новим роком температура повітря знову піде на спад.

Погода в Києві

Столиця теж майже не побачить сонця у грудні, а натомість буде потопати в дощах і мокрому снігу. Нічні морози до -3 градусів прогнозуються в Києві лише на початку та в кінці грудня. Водночас денна температура коливатиметься в межах від нуля до +9 градусів.

Погода у Львові

Що не день, то опади! Майже кожного дня у Львові прогнозується дощ, сніг, мокрий сніг, але іноді все ж вибиратиме сонце. Морози, які будуть лише вночі, обрамлять грудень. Найхолоднішим днем стане 26 грудня, коли вночі температура повітря опуститься до -9 градусів, а вдень підніметься лише до -4 градусів.

Погода в Одесі

Одесу не дарма називають містом сонця, адже тут порівняно з іншими містами очікується найбільше сонячних днів. Температура повітря протягом місяці взагалі не нагадуватиме зиму, адже вночі стовпчик термометра показуватиме мінімум +2 градуси (усередненому вночі буде +5 градусів). Денна температура від +4 до +14 градусів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі