Під час війни можна зареєструвати шлюб онлайн

28.11.2022 21:15   Джерело: Газета Місто
Опубліковано : Марта Сахно

Під час війни реєструвати шлюб на прифронтових територіях можуть не лише відділи РАГС, а й керівники та командири громадян окремих професій.

Про це нагадують у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Це означає, що зареєструвати шлюб на прифронтовій території можуть керівники та командири, якщо наречений або наречена є: 

  • військовослужбовцям;
  • поліцейським;
  • особою рядового та начальницького складу служби цивільного захисту, Державного бюро розслідувань або Державної кримінально-виконавчої служби;
  • особою начальницького складу Національного антикорупційного бюро або Бюро економічної безпеки;
  • медиком.

Така реєстрація може здійснюватися двома способами:

1. Один із молодят особисто подає заяву про державну реєстрацію шлюбу до РАГСу. Потім обидва подають заяву безпосередньо керівнику або командиру, який надсилає його до відділу РАГС, куди заяву вже подав один із молодят.

 

2. Керівник або командир може самостійно зареєструвати шлюб особи, яка служить або працює на передовій. Причому зробити це можна і без фізичної присутності одного або обох молодят, використовуючи засоби відеозв’язку. У такому разі для отримання свідоцтва про шлюб подружжя або один із них надалі має звернутися до відділу РАГСу.

Державне мито в обох випадках не стягується, тобто реєстрація шлюбу є абсолютно безкоштовною.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Газета Місто  

Коментарі