Михайло Головко: «Україна має всі шанси стати лідером Європи, до якого потягнуться інші»

Опубліковано:
16 Листопада, 2022

Після перемоги Україна стане лідером Європи, військовим, моральним авторитетом, до якого потягнуться інші.

На цьому наголосив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

– Саміт «Великої двадцятки» має велике значення для всього світу, у тому числі й для нас. Ми розуміємо, наскільки ведеться глобальна гра. Позиція змінюється. Навіть остання зустріч Шольца з лідером Китаю Сі Цзіньпіном суттєво змінила позицію Китаю. Вони навіть згадали, що були гарантом безпеки, коли Україна здавала ядерну зброю, бо Китай і Франція пізніше приєдналися до Будапештського меморандуму, – зазначив Михайло Головко.  

Україна повинна закликати міжнародних партнерів вважати безпекове питання найголовнішим зараз.

– Ми маємо «дотиснути» ті країни, які зберігають нейтралітет. Безпека має бути на першому місці. Вже потім можемо говорити про економіку. Нам не треба комплексувати з того приводу, що європейські партнери дають фінансову допомогу, адже сьогодні Україна є щитом цивілізованого світу, щитом Європи. Найкращі українські сини та доньки сьогодні гинуть, виконуючи роботу НАТО. Завдання світу – просто дати нам зброю.  Звісно, є ті, хто не хоче нашої перемоги, хто є прихильником гнилих домовленостей. Після перемоги Україна народиться як нова держава-лідер в Європі, а до неї потягнуться кошти, – розповів Михайло Головко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #михайло головко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: