У Тернополі відкрили виставку робіт Миколи Мамчура та Оксани Дученчук

Опубліковано:
16 Листопада, 2022

У Тернопільському обласному художньому музеї відкрили виставку живопису Миколи Мамчура та акварелей Оксани Дученчук. Побачити її  можна у виставковому залі.

Ттернополянка, ілюстраторка навчальних підручників і художніх творів, викладачка основ рисунку в IT Step Academy Оксана Дученчук представила 16 творів. Це ліричні пейзажі та портрети. Художниця малює олівцями та аквареллю, Микола Мамчур  представив 38 робіт на тему героїчної і трагічної долі України (серія «Історія України/ДНК України», також на тему буття людини, її співіснуванням з природою (серія «Екологія душі і природи»). Представлені в експозиції і портрети українських воїнів та малюнки із зони бойових дій.

null

Фото з мережі Інтернет

«Микола Мамчур — здобував мистецьку освіту у Львівському училищі прикладного мистецтва та Московському університеті мистецтв, студіював у відомих майстрів образотворчого мистецтва — Олекси Шатківського та Івана Гарасевича. Деякий час жив у США, де мав 9 персональних виставок. Після повернення в Україну, в 2011 році організував об’єднання «Художники без майстерень». З початком російсько-української війни служив в 44 артилерійській бригаді. Малював, перебуваючи в зоні бойових дій, разом Оксаною Дученчук у 2016 році організував виставки творів в містах Попасна, Кремінна, Щастя. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну, Микола Мамчур долучився до підготовки та тренування українських воїнів», – розповіли працівники художнього музею.

Виставка діятиме до 20 листопада.

null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #Микола Мамчур, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #художник, #художній музей
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: