У Бережанах відзначили 150-річчя від дня народження Богдана Лепкого

Опубліковано:
9 Листопада, 2022

У Бережанах на Тернопільщині відзначили 150-річчя від дня народження видатного українського письменника Богдана Лепкого. Представники влади, громада міста поклали квіти до пам’ятника Лепкому. Під час заходу звучала після «Чуєш, брате мій», автором слів якої є саме Лепкий.

Також у Бережанах відбулося спецпогашення власної марки та клубного конверта, присвячених 150-річчю від дня народження письменника. Після того відбулася мистецько-літературна імпреза «Народе, вір, вір моєму слову».

Напередодні, у місті відбулася вистава на новелою Богдана Лепкого «Цвіт щастя». Її представив театр «Дивосвіт» центру культури та дозвілля Козівської селищної ради. 

Нагадаємо, Богдан Лепкий народився  9 листопада 1872 в селі Кривеньке, дитинство минуло в селі Крегулець, із 1879 по 1891 родина жила у селах Поручин і Жуків (нині Бережанського району). Протягом восьми років – із 1878, Богдан Лепкий жив у Бережанах у свого діда-священника і віце-маршалка Бережанського повіту, Михайла Глібовицького.

null
null
null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #богдан лепкий, #новини бережан
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: