У Тернополі відбувся форум Brave для підприємців: обговорили релокацію і діяльність під час війни

Опубліковано:
7 Листопада, 2022

3 листопада 2022 року в готельно-ресторанному комплексі Avalon Palace у Тернополі відбувся Brave Business Forum, в якому взяли участь представники бізнесу із західних та центральних областей України.

Під час форуму власники підприємств обговорювали проблеми бізнесу в умовах війни. Програма форуму складалась з двох тематичних блоків, присвячених комунікації щодо релокації бізнесу в західні регіони і презентації результатів досліджень від представників аналітичних установ. 

Спікери, які працюють у різних галузях, поділилися досвідом та ідеями, як під час війни вести власний бізнес.

Під час форуму директор ДУ «Офіс розвитку підприємництва та експорту» Андрій Ремізов зазначив, що західні регіони перейняли ініціативу від східної та центральної частин України в плані розвитку та релокації бізнесу. За релокацією, темпами реєстрації бізнесу і часткою працюючих підприємств лідери зараз — Львівська, Хмельницька, Тернопільська, Закарпатська області

«Всі поставили собі правильне питання: а яку Україну ми хочемо почати будувати після нашої Перемоги над агресором? Що нам робити з економікою в час війни? Оскільки майбутня конкурентоспроможна Україна повинна органічно вписатися у майбутній світ, творячи його, то потрібно зрозуміти сьогоднішні основні тенденції його розвитку», – заявив Степан Куйбіда, директор департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації

Сьогодні український бізнес тримає на своїх плечах економіку нашої держави. Найкращі послуги, найякісніші товари, найшвидший сервіс – усе це про наших сміливих підприємців.

«Як адаптуватися до великої кількості людей і нового бізнесу, які умови може створити регіон, щоби ця кількість збільшувалася? Для цього ми організували таку подію. Кожна криза — це також час для змін, трансформації та зростання. Для справжніх змін, для того, щоб адаптувати свій бізнес до нових економічних реалій, щоб стати кращими, ефективними, конкурентними та стійкими, потрібна справжня сміливість. Адже саме сміливість українських підприємців допомагає тримати економічний фронт», — зазначила Оксана Качурівська, керівниця Центру підтримки підприємців Дія.Бізнес у Тернополі, керівниця проєктного офісу West Ukraine Digital.

Такі події є важливими, оскільки дозволяють отримати концентровані знання, якісне середовище для спілкування з найкращими експертами. Зрозуміло, що економіка у важкому стані, багато викликів. Якщо ми не будемо концентруватись на створенні конкурентоздатності, то навіть, коли все закінчиться і в країні стане краще, за один день цього не зробити.

null

Володимир Глащенков, голова Наглядової ради компанії Молокія, зауважив: «Ми 30 років незалежності прожили в парадигмі локальних людей, активних еліт і невідкритості до людей, які приїхали з інших регіонів. Зараз нам дуже швидко треба змінити парадигму, привчитися до того, що інші люди, але з вірою в Україну, — наші. Це — виклик. І разом з ними, з переміщеними людьми, ми можемо зробити більше, ніж без них»

Ініціатором проведення є проектний офіс West Ukraine Digital спільно з Центром підтримки підприємців Дія.Бізнес у Тернополі. 

Партнерами проведення стали компанія Молокія, Visa та ПриватБанк.

Захід проводився за підтримки Тернопільської обласної військової адміністрації та Тернопільської міської ради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Brave, #форум
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: