«Це наша єдина офіційна позиція»: Петро Заставний розповів, де старовинні двері і що з ними буде

Опубліковано:
7 Листопада, 2022

Ресторатор Петро Заставний в соцмережі “Інстаграм” оприлюднив офіційну відповідь на численні запитання тернополян про долю старовинних дверей на вулиці Кульчицької в Тернополі, які зняли і замінили на металопластикові.

«Ми хочемо поставити крапку щодо ситуації зі старовинними дверима по вул. Кульчицької 5 у Тернополі, так як кількість неправдивої інформації щодо цієї ситуації стає все більше. Почнемо з того, що ці двері ніхто не знищив. Хоча ця інформація поширюється дуже активно. Але це неправда. Двері є. Вони реальні. І ось Ми на фоні них. Ці старовинні двері ми відреставрували за свій рахунок вперше ще 7 років тому, так як всім серцем хотіли продовжити їм життя. І в нас це вийшло. Цього разу в нас точно такі ж плани – зняти раму, яка струхлявіла за десятки років, відреставрувати її, поновити певні механізми у дверях, та повернути їх назад. Зберегти ці двері – є не просто нашим бажанням, це наш обовʼязок як свідомих українців. Та й погодьтесь, вони просто неймовірно красиві! Нові двері – тимчасові, і вони виключно для того, щоб дати можливість бізнесу відкритись і функціонувати, допоки рама та двері будуть на реставрації. 1 як тільки процес реставрації закінчиться, двері повернуться на своє місце Це наша єдина офіційна позиція, а не ті, що ви могли читати десь у постах на фейсбуці», – йдеться в дописі.

Нагадаємо, дерев’яні двері, які раніше були у столітньому будинку на вулиці Кульчицької, замінили на металопластикові у зв’язку з відкриттям нового магазину одягу його дружини Петра Заставного – Аліни Френдій. Після того, як на місці старих дверей з’явилися нові – тернополяни активно почали обговорювати це у соцмережах і не схвалювали таких дій. А працівники департаменту культури та туризму Тернопільської обласної військової адміністрації взялися за з’ясування цієї ситуації і подали заяву в поліцію.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #петро заставний
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: