На Тернопільщині шукають реставраторів для відновлення старовинних дверей

Опубліковано:
4 Листопада, 2022

У Чорткові шукають професійних реставраторів дерев’яних дверей, справжніх фанатів своєї справи, які готові взятись за роботу з відновлення двох об’єктів: бокових дверей будівлі суду у Чорткові (вул. Ст.Бандери, 13) та головних дверей управління поліції охорони (вул. Горбачевського, 3).

Про це повідомили у пресслужбі Чортківської міської ради.

Також запрошуємо місцевих підприємців долучитись до збереження історичних та туристичних «родзинок» нашого 500-літнього Чорткова, – йдеться у повідомленні.

Чортків вже має приклад успішної історії, коли краєзнавці, підприємці, меценати об’єднались задля спільної доброї справи – відновлення пам’яток архітектури. Зокрема на ідеї відновлення погруддя легендарної Пауліни Клопцицьової наполягав краєзнавець Петро Федоришин. Відтак вдалось знайти меценатів, за кошти яких реставраційні роботи тривають. Частину грошей дав підприємець Ярослав Угляр, іншу частку – меценат із Чорткова, який побажав залишитись неназваним.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Чортків двері
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: