Очільник СБУ та посли країн G7 обговорили безпекові виклики, які постали перед Україною під час війни

Опубліковано:
4 Листопада, 2022

В.о. Голови Служби безпеки України Василь Малюк і посли країн G7 обговорили безпекові виклики, які постали перед нашою країною після повномасштабного вторгнення рф.

На зустрічі, яка відбулася у Києві, «Велику сімку» представляли Надзвичайні та Повноважні посли Анка Фельдґузен (Німеччина), Мелінда Сіммонс (Велика Британія), Етьєн де Понсен (Франція), П’єр Франческо Дзадзо (Італія), Кунінорі Мацуда (Японія), а також повірені у справах послів Ешлі Малруні (Канада) та Крістофер В.Сміт (США).

Вони висловили цілковиту підтримку Україні та її громадянам, запевнивши у подальшій допомозі з боку своїх країн. Також торкнулися безпекових тем та перспективи реформи спецслужби.

«Ми прагнемо створити правильну, боєздатну контррозвідувальну модель. Реформа має знайти той баланс, коли наш функціонал буде відповідати загрозам. Щоб з одного боку допомогти Службі модернізуватися, а з іншого – враховувати реалії війни та сусідство з країною-терористом», – зазначив Василь Малюк.

Він розповів, як спільно з парламентом триває напрацювання законодавчих ініціатив для посилення спроможностей СБУ, особливо у період війни. Ключовий напрям – вдосконалення контррозвідувальної діяльності для відсічі збройній агресії рф.

Відтак наразі повністю переформатовані контррозвідка та військова контррозвідка, щоб максимально ефективно виконувати бойові завдання на лінії фронту. При цьому співробітники СБУ працюють не тільки у найбільш гарячих точках війни, а й на деокупованих територіях і в тилу, викриваючи агентурні мережі рф, колаборантів і зрадників.

«Наші країни продовжуватимуть підтримувати Україну у боротьбі з російською збройною агресією. Також ми відкриті до подальших дискусій в питанні підтримки впровадження реформ в Україні, у тому числі пов’язаних із законодавчими ініціативами щодо посилення спроможностей СБУ», – наголосила Анка Фельдґузен, чия країна у 2022 році головує в G7.

Також Василь Малюк розповів про зміни у підходах до роботи та самоочищення Служби від «кротів» і зрадників, які працювали на спецслужби рф.
Очільник СБУ подякував послам за допомогу, яку надають Україні їхні держави.

«Це не просто підтримка України. Це внесок у безпечне і стабільне майбутнє Європи та світу. Вдячний, що позиція міжнародної спільноти консолідована – РФ повинна відповісти за всі вбивства, руйнування і тероризм», – наголосив Василь Малюк.

null
null
null
null
null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #СБУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: