У Бережанах в Музеї Книги відкрили виставку, присвячену річниці створення Західноукраїнської Народної Республіки. Експозиція має назву «І одна Україна на великій землі». На виставці представлені книги, у яких розповідається про події, що передували стали створенню ЗУНР та про те, як цей акт відбувся. 

«Ми відкрили виставку, присвячену цій даті, щоб усі охочі могли ознайомитися з виданнями, які є у нас на цю тему, а також, щоб нагадати про цю важливу подію в історії України. 1 листопада 1918 року на ратушевій вежі княжого Львова замайорів синьо-жовтий прапор і було проголошено Західноукраїнську Народну Республіку (ЗУНР). Хоча новоутворена держава проіснувала усього 257 днів, але навічно була вписана в золоту книгу історії становлення нашої держави та стала однією з найяскравіших її сторінок. Листопадовий чин був переломним у всеукраїнському значенні і його наслідком через неповні три місяці стало проголошення Акту Злуки між, проголошеною рік раніше, УНР і ЗУНР в одну соборну суверенну Українську державу. З цієї нагоди запрошуємо гостей та жителів міста для огляду книжкової виставки «І одна Україна на великій землі», присвяченої проголошенню ЗУНР яка експонується у літературній світлиці музею книги», – розповіли бібліотекарі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Виставка у Бережанах
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: