Валентина Семеняк

Валентина Семеняк

журналіст, фотохудожниця, письменниця

Казки, які пронизані духом любові

31.10.2022 20:00   Джерело: TeNews
Автор : Валентина Семеняк

Серце крається тільки від однієї думки: скільки українських діточок постраждали сьогодні від воєнних дій, а скільки їх загинуло…

«Іграшкова скриня: збірник затишних казок» – книжка для дітей, яку  створив колектив українських авторів. Серед них є і наша краянка, членкиня двох Національних спілок України – журналістів та письменників, доктор медичних наук Наталія Волотовська. Видання побачило світ навесні 2022 року.

Автори книжки – творчі активісти – педагоги, психологи, тренери та громадські діячі, багато з них вже мають чималий письменницький доробок в царині дитячої літератури та відзначені нагородами на всеукраїнських мистецьких конкурсах. Олена Скуловатова, Оксана Курійокі, Людмила Маркова, Світлана Тодер, Наталія Жиліна-Жура, Інна Курило, Наталія Волотовська, Ганна Должек, Анна Дьоміна, Степан Соляр, Марія Солтис-Смирнова, Світлана Вертола, Наталя Бурянчик.  Гуртом  висунули ідею підтримки дітей та батьків, які опинились в скрутній ситуації і реалізували її у цьому новому проєкті.

Збірник «Іграшкова скриня» – це волонтерський проєкт, започаткований сучасними письменниками, які, незважаючи на тривожну і трагічну ситуацію в країні, об’єднали зусилля задля того, аби діти змогли прочитати нові натхненні історії у вільному доступі. Особливо ж це важливо було в умовах дефіциту україномовної літератури за кордоном, з чим зіткнулися як самі окремі співавторки – тимчасово виїхавши з України, так і тисячі дітей з усієї країни.

Кожна з історій ілюстрована малюнком і покликана допомогти дітям розібратися зі своїми почуттями в умовах війни, перенести увагу з переживань на реалістичне і позитивне оцінювання випробувань, а також навчити шукати вихід із критичних ситуацій. Герої казок — сучасні хлопчики та дівчатка, які разом зі своїми іграшками пізнають таємниці справжньої дружби, підтримки та взаємодопомоги. Казки, які пронизані духом любові і покликані нести у світ гармонію, мають право на життя.

Збірка отримала схвальні відгуки від багатьох читачів, завантажена на платформу Play Market і є у вільному доступі.

Український інститут книги рекомендує книгу читати перед сном для заспокоєння та у вільний час для розради. Вона подарує радість дошкільнятам, молодшим школярам та їхнім батькам.

Завантажити книжку можна тут https://play.google.com/store/books/details...

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі