Вентиляція та кондиціювання приватного будинку: проєктування та реалізація

Опубліковано:
31 Жовтня, 2022

Сприятливий мікроклімат у кімнатах – це запорука гарного самопочуття мешканців та співробітників будівлі. Щоб досягти хороших умов, необхідно контролювати склад повітря, його чистоту та температуру, але, на щастя, це не потрібно робити самостійно. У сучасному світі багато зроблять кліматичні системи – вам залишається лише задати потрібні параметри. У цій статті ми поговоримо, що таке вентиляція та кондиціювання, і як грамотно розмістити системи у своєму будинку.

Багатофункціональна припливно-витяжна установка у приватному будинку. Джерело: https://shop.alterair.ua/ru/ventiljacija/ventiljacionnye-ustanovki/ustanovki-s-rekuperaciej-tepla 

Вентиляція та кондиціювання приватного будинку: види систем

За вентиляцію та кондиціювання відповідають різні пристрої, хоча їх часто поєднують в одній системі.

Яка буває вентиляція?

Природна система вентиляції у приватному будинку продумується ще на етапі будівництва будинку. Зазвичай це вентилятори на вулицю з кухні та ванної або вентиляційна шахта у стінах будівлі.

Примусова вентиляція в приватному будинку – це різноманітні системи, які посилюють, спрямовують та обробляють припливний та витяжний потоки повітря: вентилятори, витяжки, вентиляційні установки, бризери, рекуператори тепла тощо. Сьогодні вибір справді різноманітний.

Кондиціювання

Системи кондиціонування будинку бувають моноблочними (наприклад, віконний або мобільний кондиціонер) або спліт-системи. У другому випадку в системі є зовнішній блок, де знаходяться найгучніші і внутрішні елементи, які розподіляють охолоджене повітря по кімнатах.

Типи внутрішніх блоків кондиціонерів. Зображення – https://shop.alterair.ua/ru/kondicionirovanie/fancoil 

Нюанси розміщення вентиляції у кімнатах приватного будинку

  1. Приплив свіжого повітря повинен розташовуватись у «чистих приміщеннях» (спальні, дитячій кімнаті чи вітальні), а витяжка у «брудних» (кухні, санвузлі, майстерні).

  2. Кухонний вентканал розміщується над плитою та не з’єднується з іншими вентканалами будинку.

  3. Установка в спальні має бути безшумною;

  4. Підвали та погреби оснащуються автономною вентиляцією з припливом та витяжкою на різних кінцях приміщення. Приплив має бути біля підлоги, а витяжка – біля стелі

  5. У котельні також встановлюється автономна вентиляція, а димарі обладнуються отворами для чищення від сажі.

  6. Горище можна провітрювати за допомогою покрівельного аератора, вентильованого ковзана або перфорованого софіту.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вентиляція, #кондиціонери
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: