Сьогодні вже важко собі уявити життя без ноутбуків, смартфонів, планшетів. Більшість із нас перед екранами гаджетів проводить по декілька годин кожного дня. Проте вчені з’ясували, що блакитне світло, яке йде від екрана комп’ютера чи смартфона, згубно впливає на шкіру обличчя.

Чому людям, які користуються електронними гаджетами потрібні спеціальні вітаміни?

Високочастотне світло з довжиною хвилі в 400-500 нанометрів, яке йде від екранів гаджетів, здатне проникати у верхні та середні шари шкіри, створюючи в них оксиданти. Небезпека цих речовин у тому, що вони здатні впливати на ДНК, руйнувати структуру шкірних тканин, провокувати раннє старіння. Зменшити шкідливий вплив оксидантів, а отже, й мінімізувати негативний вплив гаджетів на шкіру, допоможуть спеціальні вітаміни.

Перелік найефективніших вітамінів та БАДів для шкіри можна знайти за посиланням https://apteka911.ua/shop/bad-dlya-uluchsheniya-sostoyaniya-volos-kozhi-i-nogtey – на сайті медичної інформаційної системи Аптека 9-1-1. Там же можна знайти перелік аптек, де продають той чи інший препарат й порівняти ціни.

Вибираючи добавки для захисту шкіри, варто віддати перевагу тим, у складі яких є вітаміни-антиоксиданти, а це:

  • бета-каротин (вітамін А);
  • аскорбінова кислота (вітамін С);
  • вітамін Е;
  • вітамін F.

Ці вітаміни сприяють регенерації шкірних клітин, а також допомагають тканині протистояти згубному впливу оксидантів. Крім того, корисними для шкіри є біотин, пивні дріжджі, гіалуронова кислота, добавки колагену. Чимало фармацевтичних компаній випускають комплекси, у складі яких зібрані речовини, найнеобхідніші для шкіри в різному віці.

Як зрозуміти, що шкірі потрібні вітаміни?

Зрозуміти, що час приймати вітамінні комплекси для шкіри, можна за різними ознаками. Найчастіше шкірний покрив, який зазнає згубного впливу зовнішніх факторів чи відчуває дефіцит корисних речовин, тьмяніє, покривається лусочками чи висипкою, свербить.

Особливо важко доводиться шкірному покриву в осінньо-зимовий період, коли крім постійного впливу блакитного світла від екранів, на неї діють й інші згубні чинники: холодний вітер, перепади температури, сухе повітря у приміщенні. Саме тому в цей період надзвичайно важливо вживати спеціальні вітамінні комплекси.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #екран, #ліки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шкіра
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: