Грузія — один з найбільш популярних туристичних напрямків останнього десятиліття. Все частіше на цю країну звертають увагу іноземні інвестори, тому ціни на нерухомість плавно зростають останні 7 років. Це стала тенденція, тому вкладати гроші в якісні об’єкти наразі вигідно. На https://geoln.com/ua/real-estate/georgia нерухомість в Грузії можна обрати будь-яку, головне — визначитися з метою покупки. Місцевий ринок має свої особливості, які впливають на вибір інвестора.

u-kn9aYrQaeyxUXCEf15tooGwTKcALtABPFCSBBWF2n9t3DCwfZxtx254DuoCn3BTNsNwDJ2YS9f-5d3SsTVyvw9rr-c1Cwz-_Dx4orVrZxKrR71RKllR-Xl143NgYm5YXtbUJ5_X0N01ncGCOiOh3vS9LkurcNhb3qxnOgVc4zURTlQKbRXag2x6A

Що треба врахувати при виборі грузинської нерухомості?

  • Зважайте на конвертацію

Покупцю варто пам’ятати про цікаву особливість грузинського ринку нерухомості — всі ціни фіксуються в доларах США, але розрахунки проводяться виключно в національній валюті (ларі). Тож точна вартість об’єкту визначається при конвертації за курсом, який діє в день підписання угоди. Це особливо важливо, якщо ви отримуєте прибуток не в доларах або ларі — доведеться додатково заплатити за подвійну конвертацію. Окрім того, фактична вартість нерухомості може змінитися до дня підписання угоди через коливання валютного курсу.

  • Низька ціна — це сигнал

Сьогодні вартість квадратного метру квартири без ремонту в новобудові стартує від 600 доларів. Якщо ви бачите нижчу ціну, не варто поспішати підписувати документи. Скоріш за все будинок зведений з порушенням чинних вимог і технологій або розташований в сумнівному районі. Тому економія в такому випадку може призвести до серйозних збитків. Окрім того, далеко не кожний ЖК (навіть гарної якості) може похвалитися продуманим зонуванням території або розвиненою інфраструктурою довкола. Погодьтеся, квартира «на відшибі» навряд чи буде прибутковою.

  • Купувати новобудову не завжди варто

Новобудови приваблюють покупців сучасним дизайном, проте часто місцеві підрядники здають житлові і комерційні площі з затримкою близько 6-9 місяців. Додатковий фактор — далеко не всі такі будинки газифіковані, що в зимову пору викличе проблеми з опаленням. Квартири та інші площі на вторинному ринку дещо дешевші, часто продаються з меблями й технікою. Проте такі об’єкти вимагають ретельної юридичної перевірки.

  • Відносно невелика вартість посвідки на постійне проживання

Нерухомість в Грузії приваблива ще й можливістю отримати посвідку на постійне проживання. Це не «золота віза», проте покупець набуває права без додаткових хитрощів легально перебувати в країні, а згодом — продовжити документи. Якщо інвестор витрачає на придбання нерухомості від 100 тисяч доларів, він може податися на отримання річного дозволу. Інвестиції від 300 тисяч доларів забезпечують посвідку на постійне проживання строком 5 років. Також аналогічний дозвіл мають право отримати найближчі родичі покупця для «возз’єднання сім’ї».

  • Не кожна ділянка підходить під забудову

Якщо ви придивляєтеся до ділянки для зведення приватного будинку, готелю, ресторану чи іншої будови, варто заздалегідь перевірити статус об’єкту. Справа в тому, що більшість земель в Грузії вважаються сільськогосподарським. Це означає, що забудовувати їх не можна. Змінити статус ділянки реально, але цей процес триває близько півроку. При купівлі такої землі жоден продавець не зможе дати гарантію, що клопотання нового власника буде задоволено місцевою владою.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #грузія, #нерухомість
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: