Експерти роз’яснили тернопільським громадам алгоритм пошуку міжнародних партнерів

Опубліковано:
24 Жовтня, 2022

Громади Тернопільщини працюють над розвитком міжнародних партнерств. Фахівці регіонального офісу U-LEAD у Тернопільській області організували інформаційну сесію щодо розвитку партнерств громад з міжнародними муніципалітетами. У заході взяли участь представники територіальних громад з Тернопільщини та Прикарпаття.

«Якісне партнерство будується саме на зацікавленості кожної із сторін у результаті діяльності. За своїми видами партнерства можуть бути у форматі кооперації, співпраці чи інтеграції, кожен з яких має свої особливості. Також існує поділ за термінами, секторами, кількістю партнерів, залежно від мети тощо», – наголошує Юлія Поліщук, радниця з питань децентралізації та місцевого самоврядування Регіонального офісу U-LEAD у Черкаській області

Експертка радить громадам перед початком партнерства оцінити та проаналізувати власну ситуацію. Чим оперативніше буде проведена така оцінка разом з партнерами, тим швидше вдасться визначитися з доцільністю розвитку партнерства.

Учасників заходу ознайомили з основними видами міжнародного партнерства та базовими принципами його розбудови. Експерти зупинялися на законодавчій базі, яка регламентує процес партнерства між територіальними громадами, включаючи аналіз міжнародних нормативно-правових актів.

 «При напрацюванні партнерств необхідно долучати до цього процесу представників усіх рівнів організації. Комунікаційний компонент відіграє дуже важливу роль, тому цьому необхідно приділяти чимало уваги. Громадам не можна зволікати з розвитком партнерств, слід враховувати ситуацію та діяти за принципом «тут і зараз». Головне – мати стратегічне розуміння необхідності розвитку такого партнерства», – розповіла Людмила Чабак, радниця з питань децентралізації та місцевого самоврядування регіонального офісу U-LEAD у Чернігівській області.

Тетяна Татарчук, керівниця регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Чернівецькій області, роз’яснила учасникам заходу алгоритм пошуку міжнародних партнерів.

«Насамперед необхідно визначатися з метою потенційної співпраці та її напрямками. У цьому процесі важливо залучати фахівців зі знанням іноземної мови, щоб не виникало труднощів із спілкуванням та перекладом документів», – поділилася експертка.

Також експерти «U-LEAD з Європою» роз’яснили фахівцям з громад юридичну процедуру оформлення партнерства, розглядаючи всі можливі форми співпраці.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #U-LEAD, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: