Згідно з правилами військової науки, коли ти відвоював певну територію, то маєш там закріпитися. Зрозуміло, що ворог не спить і укріплює оборону.

Наприклад, на півдні України росіяни укріплюють оборону на лінії Давидів Брід-Берислав для того, аби не допустити українське військо до Нової Каховки. Будують лінію оборони й біля Херсона. Проте ЗСУ планомірно наступають, хоч і не так швидко, як це було місяць тому. Але успіхи будуть: підтягуються сили, засоби, боєкомплекти.

Подібний стан справ і на Сході, зокрема, на Луганському напрямку. Оскільки в ЗСУ триває накопичення сил і засобів для поновлення темпів наступу, то поки що відбувається стишення бойових дій. Хоча одне-два села за кілька днів українські воїни звільняють.

Є серйозне напруження на Бахмутському напрямку. Ворог мав успіх у районі Зайцевого (передмістя Горлівки), яке нині повністю окуповане, хоча донедавна було наполовину під контролем нашого війська. І по Бахмуту ворог просунувся на 2-3 кілометри вглиб нашої оборони. Це єдиний напрямок, де московити мають якийсь успіх.
З боку Мар’їнки, Красногорівки, в районі Авдіївки й Пісок ворожий наступ зупинений. Ведуться позиційні бої. На Запоріжчині також – позиційні бої.

За моїми прогнозами, відновлення активного наступу ЗСУ на Сході й Півдні ймовірно відбудеться ближчим часом. Хоча це досить важко, бо вороги не просто укріплюються, а бетонують свої окопи й капоніри. Однак у нас є підтримка розвідки, в тому числі космічної, та продовжується вдосконалення системи управління боєм. І ворог з жахом дивиться, як наші командири танків за допомогою планшета управляють діями екіпажів. А у них навіть комбат не може собі дозволити керувати боєм на сучасному рівні.

Насправді, маючи космічну розвідку, безпілотники-розвідники та систему управління боєм, ми ведемо війну XXI століття, з кожним місяцем удосконалюючи методику й засоби. Тоді як окупанти ведуть війну зразка середини XX сторіччя. У зовсім різних світах, площинах відбуваються їхні й наші бойові дії. Через це українці зупинили ворога й успішно відвойовують свою землю.
З цього приводу варто звернути увагу на цікаву думку екс-командувача армії США в Європі генерала Бена Ходжеса, який заявив що в України є всі можливості звільнити територію до Різдва Христового. Це не пусті слова, а узагальнення духу воїнів та факту, що 15 тисяч українців вже пройшли курс навчання у Великій Британії, і зараз наступні воїни приступають до другого етапу навчань.Тобто Україна має козирні карти: вмотивованих, навчених людей та сучасну зброю й боєкомплект від західних партнерів.

Тож тримаємо стрій!
Всі зусилля – для Перемоги! 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна в україні
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: