У Тернополі вшанують пам’ять барда і громадського діяча Олександра Смика

Опубліковано:
19 Жовтня, 2022

У Тернополі вшанують пам’ять барда, драматурга і громадського діяча Олександра Смика.

Про це у мережі Facebook написала його дружина Марія Гудима.

«18 травня – 18 жовтня минуло п”ять місяців як нема Саші…

26 жовтня йому було б тільки 65…

Родина, друзі, колеги запрошують на вечір пам”яті Олександра Смика. Згадати, подумати, вшанувати…», – написала Марія Гудима.

Нагадаємо, Олександр Смик народився 26 жовтня 1957 року на Сумщині в селі Грузьке. У 1977 році закінчив педагогічний факультет Рівненського державного педагогічного інституту, в 1983 році – Київський університет ім. Т. Г. Шевченка. Був організатором першого приватного Будинку творчості “Потік Ірва” в Кременці. Автор ідеї та куратор втілення проєкту бібліотеки-музею “Літературне Тернопілля”. Керував управлінням культури і мистецтв Тернопільської міської ради з 2010 до 2014 рік та з 2015 до 2020 року. Був заступником міського голови Тернополя з гуманітарних питань від жовтня 2014 до листопада 2015 року. Від липня 2015 року був головою Тернопільської обласної організації Національної спілки письменників України. У його творчому доробку – сотні пісень та поезій.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #олександр смик
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: