Тернопільскький підприємець Тарас Демкура вітає зі святом

14.10.2022 10:35   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

Вітаємо всіх з Святом Покрови Пресвятої Богородиці,яке переросло в чотири визначні для України події – це День Покрови Пресвятої Богородиці, День Заснування Української Повстанської армії, День українського козацтва та День Захисника Украіни.

Ці Свята роз’єднані часом, але поєднані спільним сенсом-це сплетіння української історії та традицій, які ми продовжуємо підтримувати й сьогодні. 

День Покрови Пресвятої Богородиці – це найдавніше свято і воно вважається одним із найбільш шанованих у християнстві та має за собою досить цікаву історію. За легендою, у цей день вороги мали напасти на Константинополь, але у місто прийшла Пресвята Богородиця та вкрила усіх містян покровом свого одягу, захистивши їх від нападників.

Навколо міста здійнялась така буря, що вороги навіть не змогли до нього наблизитись.
Саме тому у цей день традиційно моляться про захист своєї оселі, своєї родини та рідної землі.
Сьогодні відзначаємо 80 річницю створення УКРАЇНСЬКОЇ ПОВСТАНСЬКОЇ АРМІЇ. Армії, котра боролась за збереження самостійної України і з якої сьогодні беруть приклад наші захисники.
Цей ДЕНЬ ЗАХИСТНИКА ВІТЧИЗНИ.

Тієї людини, яка покладає усі свої сили аби захистити найдорожче-нашу землю та наше життя!
Низький уклін і шана всім …ЗСУ, добровольцям…, і всім тим, хто наближає крок до ПЕРЕМОГИ, працюючи на економічному, культурному, освітньому, промисловому фронтах нашої неньки. 
А оскільки УКРАЇНСЬКІ КОЗАКИ надзвичайно шанували християнські традиції та вважали Покрову одним з найбільших свят, то і для цих захисників 14 жовтня виявилось визначною датою. Саме у цей день вони святили свою зброю, яку шанували не менше ніж національні традиції.
В народі збереглося повір’я, що у Пресвятої Діви є опікун Покров, якого просили: “Батеньку Покров, накрий нашу хату теплом, а господаря – добром”. Зі святами всіх нас!
Ця світлина зроблена три роки тому,в 2018 році, на День Покрови, в Києві під час реалізації нами спільного проєкту від етно-галереї «Спадок» та Національний музей народної архітектури та побуту України,направленого на збереження та популяризацію нашої історичної та культуоної спадщини.
 
Дякуємо Оксана Старак-Повякель за партнерство у важливому для України проєкті!

Зі святом,дорогі друзі!

Тарас Демкура. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі