На другому поверсі Тернопільської бібліотеки медичного університету імені Горбачевського  книги «потопають» у вишитті. Тут, у великій читальній залі, віднедавна діє розкішна «вишивана» виставка.

  • Це роботи наших бібліотекарів, вони створили їх власноруч. Справжні витвори мистецтва, бо дарують добрий настрій, налаштовують на позитив. Несімо у світ красу, примножуймо її, і світ довкола добрішатиме. Особливо зараз, у часі війни, – каже завідувачка Олена Проців.

Виробів чимало, вони різноманітні: жіночі та чоловічі сорочки, рушники, картини. Багата кольористика – очей не відвести! Окремо – постійно діюча експозиція, присвячена життю і творчості Тараса Шевченка. «Як це зворушливо! –  відзначаю подумки, – вшановувати великого поета не тільки до зазначених дат, а жити з ним щодня, щомиті». І, що важливо, побачене студентами-читачами не промине безслідно, все одно відкладеться десь там, на денці пам’яті. Символізм ідеї розмістити вишиття поряд з книгами – глибокий і значущий. Бо ж, мабуть, спочатку було не лише слово, а й думка. Вишиття – це творчість, письменництво (зокрема, книги) – так само. А у поєднанні одне з другим – духовна краса. Радіймо нею, збагачуймо свої душі і серця.

null

Фото Валентина Семеняк
null

Фото Валентина Семеняк
null

Фото Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #вишивка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: