Сьома школа Тернополя передала 81 тисячу гривень на автомобіль для бригади, в якій служить її випускник

Опубліковано:
6 Жовтня, 2022

Нещодавно випускник Тернопільської спеціалізованої школи І—III ступенів №7 із поглибленим вивченням іноземних мов військовослужбовець Андрій Терещук звернувся до рідної школи з проханням допомогти зібрати гроші на автомобіль для його 45-ї окремої артилерійської бригади.

За кілька днів шкільна родина передала благодійному фонду «Колеса перемоги» 81 тисячу гривень. Іще на 44 тисячі закупила для військових теплий одяг.

Це не єдиний внесок школи в Перемогу, оскільки волонтерський хаб почав тут діяти з перших днів великої війни. Відтоді й донині батьки учнів та вчителі розвантажили понад двісті тонн гуманітарної допомоги з-за кордону, посортували, попакували і відіслали далі, зібрали на потреби військових понад двісті тисяч гривень. Тут сплели сотні квадратних метрів маскувальних сіток, десятки «кікімор», провели чимало акцій зі збору продуктів та речей першої необхідності для Збройних сил України. Також у перші місяці широкомасштабного вторгнення росії в Україну школа стала тимчасовим прихистком для десятків внутрішньо переміщених осіб…

«Велика війна ще дужче об’єднала вчителів, батьків та учнів — теперішніх і колишніх, — каже директорка Тернопільської спеціалізованої школи І—III ступенів №7 із поглибленим вивченням іноземних мов Галина Костюк. — Першими пліч-о-пліч із нами стали в стрій мами воїнів-випускників школи Ірина Герасюк, Майя Сластьон і Олена Буханова. Ці жінки майже без вихідних, місяцями плели маскувальні сітки й дотепер є найактивнішими волонтерками».

Інформація про потреби захисників стікається переважно до вчителя сьомої школи, волонтера Романа Павлишина — учасника російської війни, котрий протягом чотирьох років захищав східні рубежі нашої країни, а тепер допомагає військовим, співпрацюючи з об’єднанням українців у Щецині (Польща), привозить для наших хлопців машини з-за кордону, необхідні речі, спорядження. Все це проходить через волонтерський хаб сьомої школи.

Нині зі зброєю в руках Перемогу України наближають батьки близько сорока її учнів, родичі вчителів, багато випускників. Серед них — Михайло Микусь, Ілля Фундітус, Олексій Сластьон, Тарас Кузик, Дмитро Романов, Микола Буханов, Віталій Турчин, Гліб Нагірний, Андрій Захарчук, Володимир Романів, Дмитро Мехін, Сергій Кирич, Андрій Мілян, Сергій Гусак, Володимир Каліщук, Андрій Терещук, Олег Гевко і Дмитро Константинов.

null
null
null

Ліля КОСТИШИН.

На фото: представники шкільної родини після передачі грошей на автомобіль для ЗСУ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: