За матеріалами ДБР судитимуть псевдоволонтера з Тернополя, який незаконно продавав військову амуніцію

Опубліковано:
3 Жовтня, 2022

Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно псевдоволонтера, який продавав військову амуніцію, ввезену в Україну як гуманітарну допомогу. Обвинувальний акт направлено до суду.

Мешканець Тернополя ввозив в Україну бронежилети та шоломи. Амуніцію на пожертви не байдужих громадян за кордоном купував його брат.
Прикриваючись документами від місцевого благодійного фонду, бронежилети і шоломи ввозили в Україну як гуманітарну допомогу. Однак амуніція потрапляла не до благодійної організації, а на приватний склад, звідки її потім продавали.

24 червня організатора незаконної схеми затримали під час реалізації 49 бронежилетів вартістю понад 780 тисяч гривень. Вилучену амуніцію передали на потреби ЗСУ.

Псевдоволонтера обвинувачують у продажі товарів гуманітарної допомоги, з метою отримання прибутку під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201- 2 КК України).
Передбачене статтею покарання – позбавлення волі на строк до 7 років з конфіскацією майна.

null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ДБР
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: