У Тернополі люди не зможуть оформити власність на житло через борги кооперативу

03.10.2022 08:00   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

Як повідомлялося раніше один із житлово-будівельних кооперативів, який здійснює будівництво багатоквартирного житлового будинку на мікрорайоні Дружба в місті Тернополі заборгував понад 1,8 мільйони гривень.  Керівником обслуговуючого кооперативу “ЖБК Будного 3” є Бабій ярослав Іванович. який “прославився” ще в 2017 році по діяльності ТОВ “Ексклюзивбуд плюс”.

Детальніше можна прочитати на сайті “20 хвилин”. 

Господарський суд Тернопільської області від 24 травня 2022 року у справі №921/575/21  вирішив стягнути з кооперативу «Будного 3» керівником , якого являється Бабій Я.І. борг в сумі 1 847 100 гривень.

Відділом державної виконавчої служби у місті Тернополі Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) описано та арештовано майно боржника (кооперативу) – багатоквартирний житловий будинок з вбудованими гаражами та приміщенням громадського призначення за адресою місто Тернопіль, вул. С. Будного, 3, що знаходиться на земельній ділянці з кадастровим номером 6110100000:13:007:0074, площею 0,7243 га.

Кооператив-боржник ухиляючись від виконання рішення суду вирішив продавати свої квартири через інший уже споживчий кооператив «Богуслава», який згідно Закону України «Про кооперацію» створений з метою торговельного обслуговування, заготівлі сільськогосподарської продукції, сировини, виробництва продукції.

 

8 серпня 2022 року кооперативу-боржнику у такий спосіб вдалося за допомогою державного реєстратора оформити право власності на дві квартири в будинку за пайовиком та у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно з’явилися відомості про нового власника квартир, який одразу ж за дивним збігом обставин передав їх в іпотеку.

Державна виконавча служба завадила «махінаціям» боржника-кооперативу та 27 вересня 2022 року внесла до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно запис за №47982105 про арешт цілого будинку, в тому числі усіх квартир та приміщень.

Тепер державні реєстратори до яких звертатимуться люди, що інвестували кошти в кооператив-боржник, за оформленням права власності на житло володітимуть інформацією про арешт (тому, якщо людина захоче оформити квартиру, в яку інвестувала свої кошти їй це не вдасться, так як на усі приміщення накладено арешт).

Арсен Верховій. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі