Валентина Семеняк

Валентина Семеняк

журналіст, фотохудожниця, письменниця

Презентація google-проєкту у тернопільській бібліотеці

01.10.2022 10:33   Джерело: TeNews
Автор : Валентина Семеняк

 

У тернопільській бібліотеці – філії № 4 для дітей під час Бібліофесту – ХІІ відбулась презентація google-проєкту «Літературні музеї України». 

Новостворена мапа об’єднує літературно-профільні музеї на території України: меморіальні, будинки-музеї, музеї-квартири, музеї-садиби, меморіальні кабінети. Експозиції цих музеїв включають меморіально-побутові ансамблі (обстановку життя й творчості) та історико-біографічну частину, що розкриває особливості творчого шляху письменників. Ініціаторка та координаторка згаданого проєкту письменниця, членкиня НСПУ Любов Малецька, яка тут працює під керівництвом креативної завідувачки Світлани Процишин. До речі, це вже третя унікальна робота Люби. Попередні: «Літературно-письменницька мапа», «Календар ювілейних дат письменників ТОО НСПУ».

 На захід для ознайомлення завітали вчителі, бібліотекарі та гості. До події долучилась старша співробітниця Тернопільського обласного краєзнавчого музею Любов Левенець. Вона розповіла про Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка, про відомі і невідомі факти із життя письменника. Враженнями від відвідування різних літературних музеїв Тернопільщини поділилася талановита тернопільська письменниця, лауреатка міжнародного конкурсу «Коронація слова» Марія Гуменюк. Відома тернопільська літераторка, художниця, членкиня НСПУ та НСЖУ Наталя Волотовська прочитала присутнім уривки-посвяти творчості Лесі Українки. Окрасою заходу став виступ учнів Тернопільської музичної школи №2 ім. М. Вербицького.

Напрацюваннями працівників бібліотеки-філії №4 для дітей, матеріалами google-мапи (ініціатор та координатор Л. Малецька) ви можете скористатися на електронних ресурсах книгозбірні. Шукайте посилання на платформі блогу «Бібліозернятко» та у соцмережах.

null
null
null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі