У Тернополі погасили конверт до 150-річчя з дня народження Осипа Роздольського

30.09.2022 20:05   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

У Тернополі відбулося погашення конверта до 150-ої річниці з дня народження Осипа Роздольського.

Конверт видано з ініціативи Тернопільського осередку НТШ і за сприяння Тернопільського обласного товариства АсФУ, - повідомив у соцмережі Facebook депутат обласної ради і громадський діяч Михайло Тимошик.

Він розповів, що художнє оформлення корверта зробив Юрій Заблоцький.

«Погашення відбулося за участю академіка, голови Тернопільського осередку Наукового товариства імені Шевченка Михайла Андрейчина , Володимир Шкільний, Андрій Повстюк , Василь Дідух, Валентина Удич.

Осип Роздольський наш земляк, збирач і дослідник української народної музики, записав понад 6000 текстів народних пісень, у тому числі 2987 з мелодіями. Народився на Тернопільщині. Закінчив Львівську духовну семінарію УГКЦ і філологічний факультет Львівського університету. Викладав у гімназіях Коломиї, Перемишля і Львова. Член Етнографічної комісії Всеукраїнської Академії наук (1926). Від 1930 р. – дійсний член НТШ», - написав Михайло Тимошик.

null
 
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі