У Тернополі відзначили 150-ліття з дня народження Соломії Крушельницької

Опубліковано:
26 Вересня, 2022

У Тернополі відзначили 150-ліття з дня народження Соломії Крушельницької.

Біля пам’ятника оперній співачці відбулася урочиста академія. У заході взяли участь студенти Тернопільського мистецького коледжу імені Соломії Крушельницької. Лунали композиції, які колись виконувала Соломія, також учасники читали вірші та уривки спогадів і згадували про життєвий і творчий шлях Крушельницької. До пам’ятника Соломії Крушельницькій поклали квіти.

Одна із тих, хто прийшов вшанувати пам’ять співачки – тернополянка Ганна Чорній. Жінка каже, завжди захоплювалася творчістю Соломії Крушельницької і загалом цією постаттю.

«Перед її неймовірним талантом схиляли голови навіть найвибагливіші музичні критики. Нею захоплювалися, і не лише голосом, а й харизмою. Сьогодні великий ювілей з дня народження співачки. То ж маємо її гідно вшанувати, передавати наступним поколінням ту культурну спадщину, яку вона нам залишила і берегти пам’ять про цю талановиту українку, уродженку Тернопільщини, гордість нашого краю і всього українського народу», – каже Ганна Чорній.

null
null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #соломія крушельницька
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: