У Підгайцях міський голова причетний до створення фіктивних підприємств, котрі освоюють бюджетні кошти?

Опубліковано:
22 Вересня, 2022

На Тернопільщині у Підгаєцькій громаді за активної участі міського голови Ігоря Мерени було створено комунальне підприємство «Дорожнє». Понад рік роботи КП «Дорожнє» свої обов’язки здебільшого перекладає на приватні структури на основі субпідрядних договорів.  Послуги катка, грейдера, перевезення вантажів отримують підприємці з усієї області.

Пише Діло. 

У переліку підприємців виділяється Короташ Володимир Йосипович, оскільки лідирує у загальній сумі освоєних коштів.

Короташ В.Й., як підприємець, зареєструвався 30 липня 2021 року. Цього ж дня Володимир Йосипович отримує приписку у селі Угринів, вулиця Тиха, 15. Як вдалося з’ясувати, у будинку ніхто не проживає, будинок належить родині Марії Погребнюк (до вересня 2022 року працівник Підгаєцької міської ради).  14 серпня Короташ отримує довіреність на автомобіль марки FAWH модель CA 3252, реєстраційний номер АІ 3242 АІ.

 

18 серпня 2021 року Підгаєцька міська рада оголошує тендер на перевезення щебеню на 294 тисяч гривень.  Переможцем тендеру стає вже згаданий Короташ Володимир.

Журналісти видання «Наші гроші. Львів» у вересні 2021 року дослідили, що тендерна документація учасників готувалася на оргтехніці Підгаєцької міської ради.

«Обидва учасники подали на торги довідки зі спільним дефектом друку чи сканування, що свідчить про їхню підготовку на одній техніці. Такі ж особливості редакція «Наші гроші. Львів» виявила на документах замовника – у протоколі щодо прийняття рішення уповноваженою особою. Також довідки і учасників, і міської ради були створені в одній програмі «VueScan», а програмою-виробником PDF у трьох випадках була «PoDoFo»

 

Як свідчить модуль аналітики «Bipro. Prozorro», обидва підприємці реєструвалися на закупівельних майданчиках для закупівель Підгаєцької міськради зі спільним номером телефону. Жінка, яка підняла слухавку, не представилася, але підтвердила, що допомагала двом учасникам «виключно з документами і реєструватися в базі». Після цієї розмови ми не змогли з нею зв’язатися знову.», – йдеться у розслідуванні.

Детальніше з розслідуванням львівських журналістів можна ознайомитися за посиланням https://lviv.nashigroshi.org/2021/09/22/miskrada-na-ternopilshhyni-ta-uchasnyky-yiyi-tenderu-zrobyly-dovidky-na-odnij-tehnitsi/

 

У січні 2022 року підприємець Короташ отримує підряди у КП «Дорожнє» на перевезення піску та солі на суму 32 799 гривень. Також даний підприємець продавав пісок ПК «Дорожнє» на суму 45 139 гривень.

26 серпня 2022 року комунальне підприємство Підгаєцької міської ради «Дорожнє» уклало декілька договорів на перевезення щебеню з ФОП Короташ В.Й. на суму 14 543 гривні.

Ознайомитися з закупівлями КП «Дорожнє» можна за посиланням https://zakupki.prom.ua/gov/company/44328240?p=1

 

У жодних інших тендерних пропозиціях Короташ не бере участь. Підгаєцька міська рада єдина установа, де підприємець отримує підрядні замовлення.

Складається виражений слід зацікавленості керівництва громади у діяльності вищезгаданого підприємця у підрядних замовленнях комунальних устаном Підгаєцької громади.

Усі ознаки фіктивності підприємця Короташа, та його активну участь в освоєнні бюджетних коштів чомусь не помічають у правоохоронних органах.

Важливе уточнення: осінню 2021 року КП «Дорожнє» покинув директор Ігор Раїнчук,  підприємство очолив напередодні введений у штат Василь Гальчак, котрий працював водієм у бізнес-структурі Ігоря Мерени.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #підгайці
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: