У Тернополі відбулася прем’єра вистави про Йосифа Сліпого «Голгофа»

Опубліковано:
20 Вересня, 2022

У Тернополі відбулася прем’єра вистави про Йосифа Сліпого “Голгофа”. Автор, режисер і постановник – народний артист України Олег Мосійчук.

«Жанр спектаклю – містерія непокори. Виставу написав і поставив режисер театру, народний артист України Олег Мосійчук. Для її створення використав матеріали судових справ патріарха, його мемуари, спогади сучасників. Одяг священників, церковні речі – усе у виставі справжнє. Сценографію та костюми для вистави підготував заслужений художник України Григорій Лоїк, музичне вирішення – Олега Мосійчука, Сергія Чикалова, відповідальний за пластику – Дмитро Татарінов. Прем’єру з нагоди 130-річчя Патріарха планували ще до початку повномасштабної війни, однак її довелося відкласти до сьогодні. По закінченню вистави нагородили акторів театру, які тримають оборону культурного фронту й не залишаються осторонь благодійності. Нагадаємо, що Патріарх Української греко-католицької церкви Йосиф Сліпий 18 років був політв’язнем у радянських таборах. Дослідники Патріарха кажуть, це була людина непохитної віри й твердої волі. Він вийшов з ув’язнення в 70 років і решту життя провів за кордоном, де віддано служив Україні», – розповіли у театрі.

Цією виставою відкрили 93-ій театральний сезон.

null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Голгофа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: