Захворювання суглобів та хрящів здатні виникати у людини з різних причин – надмірна вага, вікові зміни, травмування та інші. В результаті необхідно розширити перелік ліків на одну позицію.

Хондропротектори – це лікарські засоби, які здатні відновлювати хрящову тканину, сприяють відновленню суглобів та сповільнюють темпи їх руйнування. Такі ліки також призначаються у випадку запальних процесів у зв’язках та суглобах.

Офіційний сайт мережі аптек “Бажаємо здоров’я” пропонує якісні хондропротектори ціна яких буде залежати від виробника, складу, кількості в упаковці та інших характеристик. Тут можна обрати засоби для лікування, відновлення та підтримки здоров’я суглобів і зв’язок. Мережа пропонує препарати, лікарські засоби та харчові добавки від перевірених фармацевтичних компаній. 

Види хондропротекторів та їх особливості

Призначити лікування хондропротекторами може лікар ортопед. Такі лікарські засоби класифікують в залежності від рівня поколінь:

  1. Перше – група препаратів на основі натуральних компонентів, які були отримані з хрящів та мозкової тканини тварин, екстрактів рослин. Також в складі можуть бути такі складники, як концентрат морських мікроорганізмів, мукополісахарид ефіру сірчаної кислоти та інші.
  2. Друге – препарати в основі яких є тільки один з існуючих хондропротекторів. Це можуть бути або один компонент з різновиду аміноцукри (глюкозамін сульфат, гідрохлорид, глюкозамін) або з різновиду полісахариди (гіалуронова кислота).
  3. Комбіновані препарати (третє) – мають поєднання компонентів, які входять до складу першого та третього покоління.
  4. Інші різновиди препаратів – сюди відносять хондропротектори, які не піддаються класифікації попередніх поколінь. Такими є лікарські засоби, до складу яких входять такі компоненти, як діацереїн, водовмісний біополімер з іонами срібла, глікопротеїн, неомилювані сполуки авокадо.

Ефективність та лікарська основа препарату є головними факторами при виділенні видів та класифікації. Також можна виділити хондропротектори за діючою речовиною:

  • глюкозамін – працює в якості стимулятора процесу відновлення структурної цілісності тканини;
  • хондроїтин сульфат – допомагає регенерації хряща, надає структурної цілісності тканині;
  • гідролізат колагену – стимулює зміцнення суглобів, зв’язок, сприяє відновленню хрящів.

Окремо відзначається дієвість препаратів, де в складі кілька активних речовин. Це переважно препарати третього покоління і вони мають комплексний вплив на захворювання суглобів. Їх призначає лікар з огляду на конкретну ситуацію і особливості хвороби.

Форми випуску

Фармацевтичні компанії виготовляють ліки групи хондропротектори, ціна яких залежить і від форми випуску, в наступних формах:

  • пігулки;
  • розчини для ін’єкцій;
  • креми;
  • капсули;
  • мазі.

В залежності від стану захворювання пацієнта, його віку та інших показників, лікар підбирає найбільш дієвий та зручний у застосуванні варіант.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суглоби, #тернопіль, #тернопільські новини, #Хондропротектори
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: