Павло Жебрівський

Павло Жебрівський

Громадський діяч, Президент військово-цивільної спілки "Бойове Братерство України"

КОЛАБОРАНТАМ - СТАТУС «НЕ ГРОМАДЯН»

15.09.2022 09:17   Джерело: TeNews
Автор : Павло Жебрівський

Українське військо успішно звільняє окуповані території Харківщини, Півдня і Сходу. Постає все нагальніша необхідність прийняття справжнього, повноцінного Закону про колаборацію. Адже колаборанти на звільнених територіях і далі залишатимуться ворожими або байдужими до України, при цьому користуючись усіма перевагами демократичної держави.

Справжній Закон про колаборацію повинен нести наступні посили . Колаборанти - зрадники мають бути частково позбавлені громадянських прав. Їм потрібно вручати посвідчення негромадянина або ставити відповідний штамп у паспорті. За рішенням суду, майно зрадників має бути конфісковане в інтересах держави повністю або відповідно до рівня завданої шкоди.

Колаборанти як негромадяни не мають права брати участі в голосуванні та виборах влади у державі, бути висунутими на виборні посади, обіймати посади у владних структурах, не можуть одрежувати біометричний паспорт громадянина України. Повинні бути запроваджені також обмеження на професії. Зрадники й колаборанти не мають права працювати у системах правосуддя, освіти, адвокатури, спеціальних службах , а також на комунальних підприємствах.

Тобто колаборанти повинні розуміти: вони – не громадяни України. У країнах Балтії є таке поняття: «негромадянин». Він має право жити в країні, але його громадянські права обмежені. Звісно, кожна людина має право на власні погляди: ліві, праві, центристські. Але не має права заперечувати державу, в якій живе, не має права зраджувати народ, чиїм хлібом годується. Через те запровадження статусу «не громадянин» стосовно колаборантів не буде порушенням прав людини. Бо громадянин країни повинен відстоювати свою країну, і лиш тоді отримувати всі права. А колаборант - це не громадянин, бо зневажає свою країну.

Також треба вирішити, як бути з керівниками державних та комунальних установ, які повтікали з окупованих територій. Якщо вони повернуться, то чи варто їм дозволяти знову обіймати керівні посади? Вважаю, що й тут варто застосувати право на заборону професії.

Моє глибоке переконання: на деокупованих територіях потрібно вводити військово-цивільні адміністрації з додатковими повноваженнями, які будуть не просто відбудовувати життя, а чітко визначати, хто є хто. А головне - проводити системну державницьку українську політику.

На фото - символіка, яку знайшли у фігуранта у справі про колабораціонізм.
СБУ Житомирщини. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі