Особливості та переваги стартових пістолетів

Опубліковано:
14 Вересня, 2022

Стартовий пістолет – це спеціальний вид зброї, що спочатку розроблявся для подачі сигналів про старт гонки чи інших змагань. Проте з роками сфера його діяльності значно розширилася, і сьогодні він скоріше розглядається як засіб самооборони. Таке застосування пояснюється безпекою в експлуатації, гучним пострілом та ефективністю зброї. Також він може використовуватись для подачі сигналів на полюванні та інших видах активного відпочинку.

Різновиди стартових пістолетів

Якщо ви хочете купити стартовий пістолет, то в першу чергу варто замислитись над тим, який саме тип зброї вам підійде. Такі модифікації прийнято ділити на два види:

  • механічні;
  • електронні.

Механічні моделі відрізняє простота використання та тривалий термін служби. Вони оснащуються барабаном, який дозволяє зробити кілька пострілів поспіль. До мінусів механічних стартових пістолетів варто віднести ризик осічки, хоча сучасні пристрої все менше і менше грішать таким недоліком.

Електронні пістолети – зразок надійності. Вони не лише видають гучний звук, а й роблять спалах при пострілі. Це дозволяє спортсменам, які перебувають на різних ділянках треку, візуалізувати сигнал старту.

Як користуватись стартовим пістолетом?

Однією з основних переваг такого виду зброї називають простоту експлуатації. Із цим важко не погодитися, адже для його використання не потрібно проводити спеціальних маніпуляцій. А сам постріл відбувається так:

  • після натискання на курок усередині механізму відбувається викид підігрітого газу, що викликається вибухом заряду;
  • заглушка вихідного отвору відкривається, даючи дорогу снаряду;
  • газ виходить із спеціально передбаченого отвору в бічній частині;
  • після пострілу з’являється невеликий димок, який можна розглядати як сигнал.

Використання такої зброї з метою самооборони дозволяє налякати зловмисника, при цьому ви не зможете завдати йому тілесної шкоди. Завдяки шуму пострілу ви відразу привернете увагу оточуючих і зможете отримати допомогу. Що стосується використання «сигналки» на полюванні, за її допомогою ви не тільки покличете допомогу, а й відлякаєте тварину.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пістолет, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: